Fundament al unei bune și sustenabile dezvoltări. Mitropolitul Nifon l-a primit pe Ambasadorul Rus 
15/02
În Rusia a fost înregistrat primul sistem de testare pentru tulpina ”britanică”
15/02

Rusia devine mai puternică. Din declarațiile președintelui Putin la întâlnirea cu șefii mass-media

Președintele Vladimir Putin, în timpul întâlnirii cu șefii mass media din Rusia, în format de videoconferință/ Foto: RIA Novosti

Președintele a asigurat că Rusia nu va abandona Donbassul, a declarat că ritmul de dezvoltare a economiei va fi accelerat, a vorbit despre realizările din agricultură, a povestit ce înseamnă patriotism și despre codul genetic al Rusiei. Iată câteva dintre răspunsurile pe probleme cheie ale șefului statului, selectate și publicate de ”Rossiiskaia gazeta”.

Rusia nu va abandona Donbassul

”Purtăm pe umeri o uriașă responsabilitate pentru Rusia în totalitatea ei. Iar înainte de a lua vreo decizie, trebuie gândite consecințele fiecăruia dintre pașii noștri”, a declarat Putin. ”În nici un caz nu vom abandona Donbassul”, a asigurat el.

Rusia devine mai puternică și cu atât mai mult se încearcă descurajarea ei

”A fost suficient să începem să ne stabilizăm, să ne ridicăm în picioare și imediat s-a pus în mișcare politica de descurajare”, a spus președintele. ”Și cu cât devenim mai puternici, cu atât mai intens se derulează această politică de descurajare”, a subliniat șeful statului.

Realizările Rusiei îi enervează pe adversari

”Având în vedere că oamenii noștri de știință au inventat un vaccin, trebuie spus că nu este singura realizare; avem multe realizări, iar acest lucru începe deja să enerveze… Din această cauză apare politica de descurajare, inclusiv în economie”, a subliniat președintele.

Inițial, Occidentul a considerat că informațiile despre noile tipuri de arme ce intră în dotarea forțelor noastre armate sunt fake-uri, dar acum crede că în negocierile privind limitarea cursei înarmării trebuie incluse și noile tipuri de arme rusești.

Cum l-au folosit pe Navalnîi adversarii Rusiei

Adversarii Rusiei au profitat de situația de iritare și nemulțumire acumulată de oameni și, tocmai în acest moment, l-au folosit pe Aleksei Navalnîi pentru interesele lor.

Șeful statului a menționat că, de când e lumea, oponenții Rusiei folosesc oameni ambițioși și însetați de putere, în scopuri proprii.

Putin a adăugat că nu vede nimic nou în această situație. ”Există multe ambiții, multă energie, dorința de a câștiga mai mulți bani, de a ajunge la putere… Și toate acestea sunt, pur și simplu, folosite în cel mai activ mod”, a spus el.

Vorbind despre acțiunile de protest neautorizate (în plus, în condițiile de pandemie – n.r.), Putin a remarcat că situația cu Navalnîi ”este folosită tocmai acum, tocmai atunci când, în toate țările lumii, inclusiv la noi, la oameni, se acumulează iritarea și nemulțumirea, inclusiv față de condițiile în care trăiesc, față de nivelul veniturilor lor.”

Președintele a recunoscut că, acum, ”viața omului a devenit mai proastă”. ”Oricum ai spune – pandemie sau ne-pandemie, adevărul este că viața e mai grea… Cine este de vină? Conducerea. Ei bine, aceasta este soarta conducerii, n-ai ce face în această privință… Și, bineînțeles, se încearcă să se folosească de acest lucru – și în Europa, și în alte țări, chiar și în Statele Unite. Forțele opuse profită de această situație. Și la noi se întreprind încercări de a se profita de situație. Și s-a profitat de ea! Bineînțeles, acesta este calculul”, a mai spus președintele.

Autoritățile vor accelera ritmurile de dezvoltare a țării

”La început, s-a estimat că noi nu vom fi în stare să facem nimic cu acest coronavirus… S-a pornit de la ideea că suntem insignifianți și că nu merităm atenție, că nu vom putea face nimic. Dar am putut. Și chiar mai bine decât alte țări”, a subliniat președintele.

”Cu toate acestea, nemulțumirea se acumulează, probleme sunt multe, banii nu sunt suficienți… De aceea, îi înțelegem pe oameni”, a spus Putin, adăugând că autoritățile trebuie să se înarmeze cu răbdare, să lucreze în mod susținut, să nu îngroape problemele în bani, ci să lucreze pe baza reglementărilor, ”luând în considerare fezabilitatea economică și acționând cu bun simț”.

Oamenii evaluează nivelul lor de viață nu după ce a fost ieri sau în urmă cu 10 ani, ci după ceea ce își doresc să fie mâine, este de părere președintele. Autoritățile trebuie să înțeleagă acest lucru și să accelereze ritmurile de dezvoltare – ceea ce vor și face, în cadrul proiectelor naționale.

Lupta împotriva Covid-19: la noi și la ei

Rusia a reușit să mobilizeze mult mai bine sistemul sanitar și industria pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus decât Europa și Statele Unite.

”Mobilizarea întregului sistem de sănătate și mobilizarea industriei (Rusiei) s-au dovedit incomparabil mai ridicate decât în țările europene și în Statele Unite; acolo, în general, parcă totul e în ruină”, a spus Putin.

Potrivit spuselor sale, succesul luptei împotriva Covid-19 este demonstrat de un indice precum numărul de îmbolnăviri la 100.000 de locuitori. ”La noi sunt 12 oameni, la ei sunt și acum 45”, a constatat președintele.

Agricultorii au progresat

”Ne mândrim cu agricultorii noștri, care au obținut rezultate remarcabile”, a spus președintele și a reamintit că, aici, este și meritul autorităților. ”Toate acestea s-au realizat inclusiv cu susținerea directă a statului, chiar și atunci când nouă și umilei dumneavoastră slugi ne puneau cruce și afirmau că totul se duce într-o gaură neagră, că este inutil, că noi nu vom avea nimic, niciodată… Apropo – și aceasta, alături de vaccin, este altă direcție unde progresul dobândit este evident”, a constatat Putin. Președintele a explicat că, în opinia lui, subvenționarea exportului de cereale în condițiile unei creșteri a prețurilor pe piața mondială este ceva incorect și a comparat cu piața ”aurului negru”. ”Prețurile pe piața mondială au crescut, iar petroliștii îmi spun: ”Trebuie să vindem și pe piața internă la același preț, pentru că avem pierderi”. Ce pierderi? Da, nu ați obținut un super profit, dar unde sunt pierderile?”, a observat liderul de la Kremlin.

Giganții de internet străini pot fi restricționați în cazul unor acțiuni ostile în Rusia

”De exemplu, nu am nicio dorință de a strânge șurubul în mod artificial în această sferă. Dar când se vor desfășura deja unele acțiuni ostile, nu exclud acest lucru. Acțiunile ostile împotriva țării noastre sunt inacceptabile”, a subliniat Putin. Rusia își va crea propriile alternative și, atunci când giganții de internet străin își vor da seama că nu au monopol, se vor comporta altfel.

”Nu vom face nimic care să creeze probleme cetățenilor și utilizatorilor noștri, pur și simplu, artificial, pentru că nu ne plac sau au scris ceva rău despre unii dintre șefii noștri – nu, desigur, dar la unele atacuri evidente și deschise, desigur, nu putem să nu reacționăm”, a spus președintele.

Rusia are un cod genetic nesfârșit

«Eu cred în ”pasionalitate” (termenul ”passionarity” a fost introdus de etnograful rus Nikolai Gumiliov și înseamnă abilitatea biologică înnăscută a unui om sau a unei comunități de oameni care îi face motivați de a crea istorie – n.r.), în teoria pasionalității… Rusia nu a atins încă apogeul său. Mergem în marș, un marș al dezvoltării», este convins președintele. ”Simțul patriotismului, dragostea pentru Țară, pentru Patrie – este nucleul viitorului nostru”, a declarat el. ”Pentru că dacă nu iubești Patria, dacă o tratezi cu dispreț, cu indiferență, dacă batjocorești propria istorie, pe bătrânii tăi, în care ne reflectăm, de fapt, dacă îi distrugi și le distrugi realizările, asta înseamnă să nu crezi în viitor. Iar eu sunt ferm convins că viitorul există”, a declarat Putin.

Spre deosebire de alte națiuni bătrâne și care îmbătrânesc repede, ”noi suntem o națiune destul de tânără”, a afirmat președintele. ”Avem un cod genetic nesfârșit. El se bazează pe amestecarea sângelui”, a explicat Putin. Și este importată păstrarea unității interetnice și interconfesionale, respectând pe fiecare în parte. ”Pentru ca fiecare dintre cei care trăiesc aici să simtă că este Patria lui, chiar dacă reprezintă cel mai mic dintre popoare. De aceea, toate acestea pot fi strânse într-un singur cuvânt – patriotism”, a concluzionat Putin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 786124