Lavrov acuză Bruxelles-ul de ruperea relațiilor dintre Rusia și UE
16/02
Kremlinul a răspuns propunerii lui Elon Musk
16/02

Analist elvețian: Unde greșește Occidentul în relațiile cu Rusia

Foto: discover24.ru

De ani buni, Occidentul subestimează Rusia, considerând-o o țară înapoiată din toate punctele de vedere. Iar aceasta este principala lui greșeală, susține politologul elvețian Daniel Huber, într-un articol pentru publicația Watson, relatează Discover24.ru.

În materialul său, autorul prezintă o serie de realizări obținute de Uniunea Sovietică și de Rusia, care au luat-o, literalmente, înaintea timpului și nu au avut analog în lume. Este vorba atât despre primul satelit artificial, lansat în 1957, cât și de primul zbor al omului în Cosmos, dar și de nava spațială ”Buran”, care a demonstrat puterea inteligenței artificiale în vremuri când AI nu era încă la îndemâna oricărui școlar.

În plus, Rusia a surprins întotdeauna Occidentul cu noile sale tipuri de arme, de la pușca de asalt Kalașnikov, care a ucis, de la apariția ei, mai mulți oameni decât orice rachete și terminând cu rachetele hipersonice ”Țirkon”/ ”Zircon”, până la care Statele Unite mai au încă multe de învățat.

Tocmai părerea eronată a Occidentului despre Rusia a devenit, în opinia politologului elvețian, motivul pentru care vaccinul ”Sputnik V” a fost luat în derâdere, după ce a fost prezentat publicului larg. Dar și acest produs și-a dovedit pe deplin eficacitatea, devenind o nouă dovadă a subaprecierii cu care este tratată știința rusă.

Huber subliniază că, de-a lungul anilor, mulți au încercat să cucerească Rusia, de la măreții Napoleon și Carol al XII-lea, la Hitler și alte personalități ale istoriei. Dar în fiecare dintre războaiele purtate, Rusia și-a demonstrat supremația asupra inamicului, ieșind învingătoare din aceste conflicte. Ceea ce iarăși vorbește despre subestimarea forței Rusiei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 786131