Zaharova. De ce Occidentul a inventat povestea cu ”otrăvirea” lui Navalnîi
20/02
Leonid Radzihovski. Aleksei Navalnîi, o poveste cu prea multe miracole
20/02

Daniil Medvedev, în finala turneului de tenis Australian Open

Australian Open, în semifinală Daniil Medvedev s-a confruntat cu grecul Stefanos Tsitsipas/ Foto: lenta.ru

Rusul Daniil Medvedev (locul 4 în clasamentul ATP) l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (5) în semifinalele turneului de tenis Australian Open. Meciul s-a încheiat cu scorul de 6:4, 6:2, 7:5. Este pentru prima dată când Medvedev va juca în finala competiției, scrie ”Kommersant”.

În finală, Medvedev va întâlni prima rachetă a lumii, Novak Djokovic. În meciul din 18 februarie, sârbul l-a bătut pe rusul Aslan Karațev, debutantul turneelor de Grand Slam. Medvedev și Djokovic se vor întâlni la 21 februarie. Fondul de premiere al turneului este de 61 milioane de dolari.

Medvedev spune că a câștigat fără probleme primele două seturi ale meciului din semifinală. ”Am controlat jocul, sincer să fiu; două seturi le-am câștigat ușor, publicul l-a ajutat pe partenerul meu să-și revină în setul al treilea. Știam că nu este atât de ager pe cât ar fi trebuit să fie. Nu este chiar atât de simplu să continui să-ți faci jocul, dar când pierzi câteva game-uri, îți pierzi încrederea. Cu fiecare joc, adversarii devin mai dificili”, a declarat el.

”Va fi recordul meu, dar nu un record al tenisului, pentru că îi mai avem încă pe Novak și Roger, care au în palmares numeroase victorii. Pentru mine este o mare realizare. Sincer să fiu, înainte de Paris m-am simțit groaznic; am pierdut multe meciuri bune și nu am simțit jocul. Dar, muncind din greu, am reușit să schimb situația. Sper că voi continua să merg mai departe”, a declarat jucătorul de tenis.

Medvedev deține nouă titluri ATP, cel mai bun rezultat din turneele de Grand Slam fiind ieșirea în finala US Open din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836776