Petre Romoșan: Război la Marea Neagră?
19/02
Studiază în Rusia! Perioada de admitere, prelungită
20/02

De Ziua Apărătorului Patriei, la București

La ceremonia din Complexul Memorial Pipera au participat și reprezentanții Asociației Naționale a Veteranilor de Război din România/ Foto: Ambasada Federației Ruse în România

La 19 februarie 2021, la Complexul Memorialul Pipera din București, a avut loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la mormintele ostașilor sovietici care și-au dat viața pentru eliberarea Europei de fascism, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ambasadorii Rusiei, Azerbaidjanului și Belarusului au depus coroane și flori la Monumentul Ostașului Sovietic. Participanții au onorat memoria soldaților căzuți, cu un minut de reculegere. În cadrul ceremoniei de depunere au fost intonate imnul național al Federației Ruse și cel al României.

Momentul ceremoniei de depunere a coroanelor de flori. În imagine: Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, și atașatul militar al Rusiei în România, Viktor Makovski/ Foto: Ambasada Federației Ruse în România

În discursul său, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a menționat că, în anul celei de-a 80-a aniversări a începutului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, aducem un omagiu armatei ruse, eroilor-apărători ai Patriei, care, în toate timpurile, au servit ca un bastion solid al statului și al suveranității sale, au fost un simbol al demnității naționale și al iubirii de libertate.

”Această sărbătoare este foarte importantă și pentru o serie de state prietene, care, împreună cu poporul rus, au avut o contribuție foarte importantă în Marele Război pentru Apărarea Patriei,  cunoscut în lume ca Cel de-al Doilea Război Mondial”, a subliniat șeful misiunii diplomatice ruse.

La ceremonie au participat, de asemenea, membrii Ambasadei Ruse, ai instituției Atașatului Militar, ai reprezentanței Ministerului Apărării al Rusiei pentru munca memorială militară, precum și reprezentanți ai misiunilor diplomatice, inclusiv atașați militari acreditați la București, ai Centrului Rus pentru  Știință și Cultură, ai Consiliului coordonator al organizațiilor compatrioților ruși din România, ai Comunității Rușilor-Lipoveni din România, ai Uniunii Rutenilor Subcarpatici din România, ai Camerei de Cooperare Economică și Culturală dintre Rusia și România, ai companiilor rusești, inclusiv Aeroflot, Gazpromexport, Lukoil, ai Asociației de Prietenie Româno-Ruse, ai Asociației ”Rețeaua Culturală” și elevi ai Școlii de pe lângă Ambasada Rusă.

Cu ocazia sărbătorii a fost organizată o recepție la Ambasada Federației Ruse din București, la care au participat reprezentanți ai societății civile române, ai corpului militar-diplomatic străin din București, inclusiv majoritatea participanților la ceremonia de depunere a florilor.

În cadrul recepției, Ambasadorul rus i-a înmânat veteranului Marelui Război pentru Apărarea Patriei, locuitoarei Leningradului asediat, O.T.Dunduk, o medalie jubiliară “75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei din 1941-1945”. O medalie de masă comemorativă a Comitetului organizatoric rus “Victoria” a fost înmânată, în onoarea celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei , directorului comercial al SIMEX GROUP, Gabriel Lavrincic.

Invitații Ambasadei au avut posibilitatea de a se familiariza cu materialele expozițiilor foto-documentare pe temele: “Armata Federației Ruse, azi”, „Anul diplomatic 2020 al Rusiei” și „60 de ani de la primul zbor al omului în spațiu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1053390