Kosaciov: Memoria războiului este punctul nevralgic al Occidentului colectiv
21/02
În 2020, Rusia a doborât recordul la exportul de produse altele decât materii prime
21/02

Cosmonauții ruși vor zbura spre Lună în două etape

Foto: rossaprimavera.ru

Călătoria spre Luna a cosmonauților ruși va fi împărțită în două etape, cu o pauză pe orbita Pământului, pentru montarea aparatului de zbor, a anunțat constructorul-șef al Biroului de proiectare ”Saliut”, Serghei Kuznețov, relatează RIA Novosti.

Kuznețov le-a explicat jurnaliștilor că industria astronautică a Rusiei s-a lovit de această problemă după ce dezvoltarea rachetei super-grele ”Enisei” a fost amânată până în 2032. Fără o rachetă din această clasă, va trebui ca rachetele ”Angara” să efectueze câteva zboruri pentru a plasa pe orbita Pământului elementele de construcție ale aparatului de zbor.

El a precizat că ”echipajul expediției lunare va aștepta asamblarea aparatului de zbor pentru transferul pe satelitul natural al Terrei la bordul Stației Spațiale Internaționale sau al stației orbitale naționale a Rusiei”.

În același timp, constructorul general a atras atenția că Rusia dispune de numai două cosmodromuri de unde pot fi lansate rachetele purtătoare ”Angara” – Vostocinîi și Plesețk, în timp ce racheta ”Angara-A5B” poate fi lansată numai de pe cosmodromul Vostocinîi. Iar pentru efectuarea unui zbor pe Lună, cu aterizare pe suprafața ei, este necesar ca ”Angara-A5B” să fie lansată de patru ori.

Programul Rusiei privind Luna a fost aprobat în 2018 și este conceput pentru trei etape. În perioada 2021-2025, este planificată crearea unei stații orbitale circumlunare, din care să se efectueze comunicarea cu suprafața satelitului Pământului, în viitor. În perioada 2025-2035, Roskosmos intenționează să practice zboruri pilotate la suprafață și vizite la suprafață, de către cosmonauți. După 2035, este planificată desfășurarea unei stații lunare la suprafață.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 777940