Zaharova: Subiectul Navalnîi nu privește nici UE, nici Spania
21/02
Noua rachetă hipersonică ”Gremlin” va fi testată în 2023
22/02

Propaganda britanică. MAE rus așteaptă reacția oficială a Londrei

Portalul rusesc de stiri Meduza/ Foto: topnews-ru.ru

Moscova așteaptă din partea Londrei o reacție la divulgarea și apariția în spațiul public a unor documente aparținând Foreign Office (ministerul britanic de Externe – n.r.), referitoare la modul în care guvernul Marii Britanii conduce activitatea diferitelor publicații, relatează agenția RIA Novosti.

”Am lecturat și așteptăm reacția Londrei. Și dacă se dovedește că este adevărat. De declarat, ar trebui să declare ceva – este vorba despre milioane de lire sterline, care au fost aruncate pentru campanii de informare secrete”, a scris, pe Facebook, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, din documentele diplomației britanice, care au ajuns în spațiul public, reiese că, ”prin intermediari”, Guvernul Regatului Unit ”susține financiar și conduce activitatea diferitelor” mijloace de informare în masă și, de asemenea, a creat ”o rețea de agenți de influență pe segmentul de limbă rusă al rețelelor sociale”.

În centrul atenției britanicilor s-au aflat inclusiv portalurile rusești ”Meduza” și ”Mediazona”, iar documentele ce dezvăluie mașinăria londoneză de propagandă sunt cu sutele, a adăugat Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 786139