Maria Zaharova: Șapte ani de la lovitura de stat din Ucraina
24/02
Lavrov: Occidentul vrea să folosească pandemia pentru a pedepsi țările ”incomode”
25/02

Vladimir Putin: Occidentul pregătește provocări împotriva Rusiei

Președintele Vladimir Putin a luat parte la ședința Colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB)/ Foto: RIA Novosti

Autoritățile Rusiei dispun de informații privind pregătirea unor acțiuni provocatoare împotriva statului, acțiuni ce vizează lupta împotriva coronavirusului, a anunțat președintele Vladimir Putin în deschiderea ședinței colegiului Serviciului Federal de Securitate (FSB).

”Știți că s-au întreprins și se întreprind foarte multe tentative și vă mulțumesc pentru informațiile puse la dispoziția conducerii politice a țării, despre provocările care se planifică în acest domeniu”, a spus șeful statului, referindu-se la încercările de a pune sub semnul îndoielii realizările Rusiei în lupta împotriva coronavirusului.

Putin a subliniat că împotriva statului rus ”se derulează o campanie de acuzații categorice și nefondate, pe o serie întreagă de probleme”. ”Spre exemplu, în încercarea de a pune sub semnul îndoielii progresele noastre din domeniul medicinei și a luptei împotriva coronavirusului, în ultimul timp, sunt lansate tot felul de teorii ale conspirației, unele chiar anecdotice”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Președintele a declarat, de asemenea, că Rusia s-a obișnuit deja și este pregătită pentru orice fel de provocări. ”Vor să ne înconvoaie cu sancțiuni economice și de altă natură, să blocheze mari proiecte internaționale, de interes nu doar pentru noi, dar și pentru partenerii noștri; se amestecă direct în viața socială și politică, în procesele democratice ale țării noastre și, firește, folosesc activ instrumente din arsenalul serviciilor speciale”, a comentat el, subliniind că promovarea unei asemenea linii în privința Rusiei nu are nici o perspectivă.

”Suntem gata pentru un dialog deschis, suntem gata să găsim soluții de compromis pentru cele mai complexe probleme – pe baza încrederii și a respectului reciproc. Dar, pentru noi, un lucru esențial rămâne necondiționat și anume suveranitatea Rusiei, interesele ei naționale, securitatea cetățenilor noștri, dreptul poporului nostru de a-și determina singur viitorul. Iar aceste valori, bazele dezvoltării noastre trebuie să fie apărate cu fermitate”, a subliniat șeful statului.

În acest context, Putin a cerut ca, bazându-se pe temeiul deja creat, pe posibilitățile și potențialul tot mai mare al FSB, instituția să asigure o nouă calitate a activității sale pe toate direcțiile cheie. ”Eficacitatea sa, rezultatele sale trebuie să corespundă caracterului și dinamicii amenințărilor cu care ne confruntăm”, a concluzionat președintele rus.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836709