Vaccinul rusesc ”Sputnik V”, înregistrat în Egipt
25/02
Amnesty International a refuzat să-l considere pe Navalnîi ”prizonier de conștiință”
25/02

Putin a aprobat prelungirea programului de creditare preferențială a mediului de afaceri

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin (stânga) și președintele rus Vladimir Putin/ Foto: Kommersant

Premierul Rusiei, Mihail Mișustin, a anunțat că președintele Vladimir Putin a aprobat prelungirea programului de creditare preferențială a mediului de afaceri. În același timp, rata dobânzii va fi acum nu de 2%, ci de 3%, scrie ”Kommersant”.

Șeful Guvernului a arătat că unele domenii nu au revenit, încă, la nivelul de dinainte de criză. ”Este vorba de sectorul alimentației publice, de cultură, sport, divertisment, organizarea de evenimente, turism și altele. Sunt domenii care încă mai au nevoie de ajutorul statului în aceste vremuri dificile”, a spus Mișustin la o întâlnire cu conducerea Consiliului Federației.

«I-am prezentat președintelui abordarea noastră, inclusiv propunerile venite din partea senatorilor. Președintele a fost de acord cu decizia de a lansa un nou program anual ”FOT 3.0” (cel precedent s-a numit FOT 2.0)», a anunțat Mișustin. ”Au fost ușor modificate condițiile – acum, rata dobânzii la un credit preferențial va fi nu de 2%, ci de 3%, o creștere nu foarte mare, având în vedere că economia se redresează treptat”, a adăugat el.

Premierul a anunțat că de acest ajutor vor putea beneficia acum întreprinderile micro- și mici din domeniile care nu au revenit încă la nivelul de dinaintea crizei. În total, programul ar trebui să acopere 75.000 de antreprenori, ceea ce înseamnă aproximativ 1,5 milioane de angajați.

Măsurile de susținere a mediului de afaceri au fost adoptate în contextul pandemiei de coronavirus. În primul rând, au fost ajutate cele mai afectate domenii de activitate. Ministerul Economiei a anunțat, anterior, măsuri de susținere a antreprenorilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836795