Rusia condamnă încă un act de agresiune al SUA în Siria
27/02
Zaharova a comentat apariția termenului ”teroriști interni”
27/02

Alexander Rahr le-a arătat deputaților germani adevărata față a Ucrainei

Politologul german Alexander Rahr /Foto din arhiva personală

Politologul german Alexander Rahr le-a explicat parlamentarilor țării sale de ce nu trebuie să se orienteze spre Ucraina în dialogul cu Rusia, scrie publicația ”Ekonomika segodnia”.

Zilele trecute, Rahr a participat la o întâlnire a experților cu reprezentanți ai grupurilor parlamentare din Bundestag. Potrivit spuselor sale, majoritatea analiștilor invitați s-au pronunțat împotriva sancțiunilor anti-ruse și au susținut normalizarea relațiilor cu Rusia, deoarece absența ei este păgubitoare pentru mediul de afaceri german. În fața încercărilor parlamentarilor de a evoca Ucraina drept argument pentru presiuni asupra Moscovei, Rahr a amintit care este principalul scop al politicii Kievului.

Încercările de a justifica sancțiunile împotriva Rusiei prin neîndeplinirea, de către Moscova, a Acordurilor de la Minsk și prin rezultatele cooperării din cadrul ”formatului Normandia” (grup de patru țări – Franța, Germania, Rusia și Ucraina – creat pentru reglementarea situației din estul Ucrainei, n.r.) nu suportă critici, consideră politologul german. Ucraina, a subliniat Rahr, face tot posibilul pentru ca regimul de sancțiuni împotriva Rusiei să fie păstrat și nemții trebuie să înțeleagă faptul că susținerea inițiativelor lansate de Kiev nu are nimic în comun cu solidaritatea europeană.

”Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei nu este în avantajul Ucrainei;  iată de ce ea va continua să provoace conflict. Iar europenii ar trebui să țină cont de acest lucru. Ucraina nu înțelege că ei nu i se cere un nou război cu Rusia – nimeni nu vrea așa ceva. Kievul trebuie să înțeleagă că lui i se cer reforme și apropierea de valorile europene”, a explicat expertul în cadrul emisiunii ”60 de minute” a postului TV ”Rossia 1”.

Potrivit lui Rahr, Guvernul Germaniei susține ducerea la bun sfârșit și lansarea gazoductului ”Nord Stream-2”, precum și normalizarea relațiilor cu Rusia. Rahr afirmă că în Bundestag sunt tot mai multe voci care arată că nu se poate vorbi despre un viitor stabil al Europei fără parteneriatul cu Rusia.

Încercările de a crea o prăpastie între Rusia și UE folosindu-se de situația cu bloggerul Aleksei Navalnîi este calificată de Rahr drept o manifestare a standardelor duble, tipice pentru Europa. Preocuparea prefăcută a Bruxelles-ului pentru soarta bloggerului, condamnat la închisoare în deplină conformitate cu legislația Federației Rusie, vine să acopere absența totală a declarațiilor referitoare la problemele reale din alte țări.

Drept exemplu, Rahr a vorbit despre arestarea rapperului spaniol Pablo Hasel, despre presiunile asupra opoziției ucrainene și situația cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange. Pe ultimul, a arătat Rahr, europenii ”l-au uitat de tot”, ceea ce discreditează Occidentul ca luptător pentru libertate și drepturile omului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836802