Alexander Rahr le-a arătat deputaților germani adevărata față a Ucrainei
27/02
Ministerul Rus de Externe a îndemnat oficialii UE să se abțină de la amestecul în treburile Moldovei
27/02

Zaharova a comentat apariția termenului ”teroriști interni”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova/ Foto: Reuters

Numindu-și cetățenii ”teroriști interni”, Statele Unite au inventat un termen nou, pentru a desemna personalitățile publice ce merg împotriva curentului , a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, citată de agenția RIA Novosti.

”Aș dori să amintesc, în acest sens, că Zeița americană a dreptății este crudă în privința concetățenilor ei care se ocupă de politică”, a spus ea. Zaharova a reamintit de campania din SUA ”de căutare și pedepsire a celor implicați în presupusa ingerință a Rusiei în alegerile americane”. Oficialul MAE a arătat că, la final ”nu au fost prezentate nici un fel de dovezi reale”.

Ea a adăugat că ”momentul culminant l-a constituit ampla campanie, desfășurată de serviciile speciale americane, de persecutare a celor care au luat parte la a așa-numitul asediu al Capitoliului, din 6 ianuarie și a altor cetățeni care nu au acceptat victoria lui Joe Biden și cărora administrația acestuia, împreună cu mass-media prietenoase, le-au atârnat eticheta de teroriști interni”.

”Ce ziceți de asta? Pur și simplu, a fost inventat un termen nou pentru a desemna acele personalități publice și politice care merg împotriva curentului”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a MAE.

La 6 ianuarie, susținătorii lui Donald Trump, pe atunci încă președinte al SUA, au luat cu asalt clădirea Capitoliului după un miting organizat la Washington. Pentru câteva ore, activitatea Congresului a fost întreruptă. În timpul revoltei, o participantă la demonstrații și un polițist și-au pierdut viața, alte trei persoane decedând în urma violențelor. După ce organele de ordine i-au îndepărtat pe manifestanți de clădirea Congresului, parlamentarii americani au confirmat victoria în alegeri a democratului Joe Biden. Camera reprezentanților a demarat procedura de destituire a lui Donald Trump, acuzat de incitare la violențe, dar Senatul l-a achitat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836775