The National Interest a inclus Rusiа în top 5 al celor mai puternice armate din lume
27/02
”Express” (Marea Britanie): Vaccinarea cântăreții italiene cu ”Sputnik V” este o ”rușine pentru UE”
28/02

Maia Sandu acceptă organizarea unui referendum privind demisia ei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu/ Foto: RIA Novosti

Președintele Moldovei, Maia Sandu, a admis desfășurarea unui referendum în legătură cu eventuala ei demisie, dacă, până la 23 martie, nu va fi rezolvată problema dizolvării Parlamentului, informează agenția RIA Novosti.

Sandu a explicat că, dacă până la sfârșitul lunii martie, nu se va ajunge la o înțelegere privind organizarea de alegeri parlamentare anticipate, locuitorii Moldovei vor fi întrebați dacă președintele trebuie să-și depună sau nu mandatul.

Ea a apreciat că varianta cu votul popular ar fi cea mai democratică în situația actuală.

Moldova nu are un premier din decembrie anul trecut. Sandu a propus pentru această funcție candidatura fostului ministru de finanțe, Natalia Gavrilița, dar Parlamentul refuză să susțină numirea ei. În același timp, Sandu a anunțat că nu are de gând să-și schimbe decizia.

Conform legislației Republicii Moldova, președintele are dreptul să dizolve Parlamentul, dacă, în decurs de trei luni, nu poate alege un nou premier.

De menționat că Maia Sandu a cerut ea însăși Parlamentului să respingă candidatura propusă de ea pentru șefia Guvernului, pentru a grăbi procesul de dizolvare a forului legislativ și convocarea de alegeri anticipate. În același timp, ea a subliniat că textul Constituției permite șefului statului să propună deputaților aceeași persoană, pe toată durata votului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836742