”Express” (Marea Britanie): Vaccinarea cântăreții italiene cu ”Sputnik V” este o ”rușine pentru UE”
28/02
”Foreign Policy” (SUA): În ce privințe s-ar putea înțelege Biden și Putin
28/02

Șeful armatei norvegiene, despre un război cu Rusia

Bombardierele strategice americane, în Norvegia/ Foto: nachedeu.com

Șeful Forțelor Armate ale Norvegiei, Eirik Kristoffersen, a susținut necesitatea ”reducerii tensiunii” din relațiile cu Moscova, informează RIA Novosti.

”Cel mai teribil lucru care s-ar putea întâmpla cu Norvegia, cu NATO, cu întreaga lume este un conflict deschis cu Rusia. Din fericire, este destul de puțin probabil”, a apreciat înaltul ofițer norvegian, citat de NRK.

În opinia sa, relațiile dintre cele două țări s-au răcit vizibil în ultimii ani. Șeful Forțelor Armate a arătat că, după părerea lui, este necesar ca dialogul dintre Moscova și Oslo să fie dezvoltat.

”Dialogul ne-ar putea ajuta să găsim niște soluții”, a adăugat Kristoffersen.

După cum precizează RIA Novosti, partea rusă a atras în repetate rânduri atenția asupra întăririi colaborării dintre Norvegia și Statele Unite. Astfel, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus, Maria Zaharova, a declarat, printre altele, că planurile Washingtonului de a desfășura bombardiere strategice pe baza aeriană din apropiere de Trondheim sunt considerate de Rusia drept încă un pas spre escaladarea activității militare din regiune. În plus, în ianuarie, șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, a reamintit despre consecințele negative ale deplasării infrastructurii militare a NATO către granițele ruse.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836804