Corneliu Vlad: Relațiile ruso-turce depășesc prin implicații cadrul bilateral
02/03
Occidentul a recunoscut media ”independente” liberale drept armă împotriva Rusiei
03/03

Cazul Navalnîi. Tribunalul orașului Moscova a răspuns solicitării CEDO

Foto: vestivrn.ru

 Tribunalul orașului Moscova a răspuns la solicitarea Curții Europene pentru Drepturilor Omului (CEDO) de eliberare a lui Aleksei Navalnîi, informează RIA Novosti.

Tribunalul orașului Moscova a catalogat drept nefondate argumentele conform cărora detenția i-ar pune în pericol viața lui Navalnîi. În comunicatul emis în acest sens se precizează că afirmațiile potrivit cărora condamnatul ar fi persecutat din motive politice ”au un caracter speculativ, nu sunt susținute de nici un fel de date obiective și, de aceea, nu pot fi luate în considerare”.

În plus, Tribunalul orașului Moscova a arătat că decizia CEDO privind eliberarea imediată a lui Navalnîi ”nu poate fi luată în considerare, deoarece respectiva instanță de judecată nu reprezintă un tribunal superior pentru sistemul judiciar al Federației Ruse, nu are dreptul să dea tribunalelor din Federația Rusă indicații categorice și să se amestece în activitatea instanțelor naționale legată de punerea în aplicare a verdictelor ce dobândesc putere juridică”.

La 20 februarie, Curtea de Apel a Tribunalului orașului Moscova a declarat legală decizia de înlocuire a pedepsei cu suspendare cu o condamnare cu executare în cazul ”Yves Rocher”. În același timp, lui Navalnîi i-a fost redusă pedeapsa cu 50 de zilei. Prin urmare, el trebuie să stea după gratii într-un penitenciar 2,5 ani. Bloggerul a fost găsit vinovat pentru 60 de încălcări ale regulilor impuse de pedeapsa cu suspendare. 

În decembrie 2014, Navalnîi a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 500.000 de ruble, pentru fraudă și spălare de bani dobândiți în mod ilegal (în cazul ”Yves Rocher”). Fratele bloggerului, Oleg a primit același termen de detenție, dar cu executare.

 

 

 

 

2 Comments

  1. Basarabeanu spune:

    Moscova fii tare demonstrează ca esti puternică chiar daca este un nou război rece.

  2. CEDO consideră Rusia republică bananieră, dacă-și permite să-i solicite Tribunalului moscovit asemenea aberații!!!
    SUA și UE pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei, deși o asemenea politică păguboasă îi afectează în primul rând pe cei care o aplică, pe cei care administrează așa-zisa corecție. Ăștia chiar n-au învățat nimic după atâția ani de „pedepsire” a Federației Ruse!
    Sper ca Navalnîi să aibă timp suficient să „mediteze” la cele întâmplate în colonia penitenciară IK-2! Dacă mai are timp și mai poate, bineînțeles! :))
    Urmează Vladimir Așurkov un alt agent în slujba britanicilor, un alt trădător. În mod sigur, reeducarea prin muncă și izolarea completă le vor modifica amândurora concepțiile despre lume, viață, Vladimir Putin, opoziție, palate, servicii secrete, otrăviri cu neurotoxina noviciok și alte asemenea basme. La câtă hărmălaie au provocat internațional și pe străzile Rusiei, merită băieții un sejur pe cinste!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100240