Mihail Gorbaciov, la 90 de ani. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
02/03
Dmitri Peskov
Peskov: Biden nu a discutat cu Putin despre Crimeea
02/03

Expert militar: SUA și NATO încearcă să demonizeze Rusia

Expertul militar Igor Kototcenko/ Foto: RIA Novosti

Cuvintele generalului american despre amenințarea pe care o reprezintă Rusia nu sunt nimic altceva decât o declarație de rutină, menită să demonizeze Rusia, privită de Statele Unite și de NATO drept potențial inamic militar, a declarat, pentru RIA Novosti, expertul militar Igor Korotcenko, redactor-șef al revistei ”Naționalnaia oborona” (”Apărare națională”).

Comentariul vine după ce șeful Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA, Tod Walters, Comandantul Suprem al Forțelor Aliate ale NATO din Europa, a afirmat că Rusia destabilizează situația din întreaga lume și constituie o amenințare pentru existența SUA și a aliaților lor.

”NATO și Washingtonul continuă să privească Rusia drept un potențial inamic militar. Iată de ce demonizarea, folosirea metodelor de defăimare, a metodelor războiului informațional rămân dominante în practica politică a Pentagonului și a Alianței Nord-Atlantice. Nu este nimic altceva decât o declarație rusofobă de rutină. Am auzit sute de astfel de declarații în ultimii ani”, a spus Korotcenko.

În același timp, el a arătat că asemenea acuzații au răsunat atât din partea precedentei administrații americane, cât și a celei actuale.

În opinia expertului, nu este nevoie de răspuns la astfel de afirmații venite din partea Occidentul, deoarece ”câinii latră, caravana trece”. Totodată, el a subliniat că Rusia își consolidează capacitatea de apărare din punctul de vedere al neutralizării garantate a tuturor eventualelor amenințări.

”Cum vom realiza acest lucru, pe ce principii –  aceasta este o chestiune ce ține exclusiv de conducerea militară și politică a Rusiei”, a adăugat Korotcenko.

 

 

2 Comments

  1. Ferariu Ioan spune:

    Am vazut pregatirea de lansare ce va avea loc pe 5 aprilie , pe racheta erau emblema rusiei , americii , … , deci colaboreaza . Asa colaborează si la razboi . Totul este statistic – maltosionism – din cauza robotizarii . Dacă nu ne unim sub soare – unde soare nu E nimic nu E.

  2. Cred că SUA încearcă mult mai mult decât o simplă demonizare, pare că-și dă silința să se răzbune pe Rusia. De fapt, căutând prin toate mijloacele să-și păstreze hegemonia inventează dușmani, operațiuni false flag gen 11 septembrie 2001, prezumtive atacuri asupra bazelor lor militare, a convoaielor „umanitare”, a stațiilor CIA camuflate în ambasade gen Benghazi- Libia, Osama bin Laden, Muammar al-Gaddafi, Saddam Hussein și lista continuă. Americanii au schimbat macazul, practic au nevoie de un inamic mai deosebit, adică de cineva mai puternic deoarece umanitatea și organismele internaționale au început să le cam numere agresiunile și să le divulge motivele din spatele lor, atenționând că există încălcări flagrante ale dreptului internațional și ale prevederilor Cartei ONU. SUA nu sunt obișnuite să respecte legile, nici regulile decise în mod oficial, importantă fiind doar politica pumnului. În plus, cum crizele planetare au devenit extrem de dificile, cine poate fi mai potrivit de scos în ringul global decât președintele Putin? În fond, liderul de la Kremlin demonstrează toleranță nemărginită, le îngăduie hărțuiala infinită, mai știe al naibii de bine și cu ce se mănâncă politica mondială, e determinat să ducă greul și să treacă cu vederea inclusiv întârzierea mintală a „partenerilor” occidentali. Având în prim plan un Putin creativ și inteligent și un Biden senil-idiot, lupta devine mult mai interesantă!!! Și hazlie pe deasupra!!! Impotenții ultraimperialiști de peste Atlantic mai au chiar și-o rezervă (China) pe care s-o transforme-n sac de box, doar că atacarea acesteia presupune o dezvoltare economică fără precedent a agresorului, altfel dacă Xi Jinping „strănută” și solicită rambursarea datoriei întreg eșafodajul cu cele 50 de pentagoane stelate și 13 benzi orizontale, la care mai adaug și steagul Marelui Sigiliu, eșuează lamentabil.
    În concluzie, America aflată într-un declin evident este incapabilă să conștientizeze faptul că și-a pierdut pole position în noua reconfigurare a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836756