Expert militar: SUA și NATO încearcă să demonizeze Rusia
02/03
Corneliu Vlad: Relațiile ruso-turce depășesc prin implicații cadrul bilateral
02/03

Peskov: Biden nu a discutat cu Putin despre Crimeea

Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a abordat tema Crimeii în timpul convorbirii telefonice cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. În același timp, Peskov a declarat că nu a avut loc o anexare și că trebuie recunoscută aderarea Peninsulei la Rusia, scrie ”Kommersant”.

Publicația amintește că Joe Biden a afirmat că SUA nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii. Potrivit spuselor sale, Washingtonul lucrează la o modalitate de a trage Rusia la răspunere pentru anexarea Peninsulei.

”Înțelegeți, este, într-adevăr, chiar imposibil ca anexarea Crimeii să fie recunoscută, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor. Pentru simplul motiv că nu a existat nicio anexare a Crimeii. A existat reunificarea Crimeii cu Rusia, în conformitate strictă cu toate normele de drept internațional… Pur și simplu, trebuie recunoscut actul de reunificare a Crimeii cu Rusia și faptul că, slavă Domnului, Crimeea a dobândit de destul de mult timp statutul de una dinte regiunile Federației Ruse”.

”Kommersant” menționează că Biden și Putin au discutat telefonic la 26 ianuarie. Întrebat dacă pe durata convorbirii președintele SUA a ridicat problema Crimeii, Dmitri Peskov a răspuns: ”Nu”.

 

 

1 Comment

  1. Corect răspuns, dat de Dmitri Peskov! Cred că Hrușciov nu și-a imaginat vreodată, în 1954 când a cedat Peninsula Crimeea către Ucraina, că SUA vor îi vor destabiliza pe ucraineni prin revoluții colorate și lovituri de stat ca să-i atragă în NATO sub pretextul „pericolului” rusesc, același folosit și astăzi ca să-și vândă vechiturile în materie de armament și să justifice existența Alianței Nord Atlantice, dar miza, ADEVĂRATA miză fiind de fapt aceeași peninsulă și locația ei strategică, numai bună pentru amplasarea unor baze americane. Doar că potriveala de acasă nu s-a asemănat cu aia din târg! Putin a fost mai iute de minte și de mână! :)) În plus, mai domină și Marea Neagră și se mai extinde puternic și-n Mediterana, că doar Turcia trebuie ținută bine în lesa geopolitică și geostrategică inclusiv prin accesul la strâmtori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101952