Stabilit la Moscova, un francez explică de ce nu vrea să revină în țară
04/03
Kremlinul: Este exclus. Rusia nu va renunță la Insulele Kurile
04/03

Austriecii au mai multă încredere în ”Sputnik V” decât în AstraZeneca

Foto: torg.spb.ru

Locuitorii Austriei au mai multă încredere în vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, decât în cel produs de compania AstraZeneca, arată rezultatele unui sondaj realizat de Institutul de Management și Studii Economice (IMWF Austria), informează RIA Novosti.

«Chiar înainte de a primi aprobare, vaccinul ”Sputnik V” se bucură, în țările germanofone, dar mai ales în Austria, de o apreciere de două ori mai mare decât vaccinul dezvoltat de AstraZeneca”, rezultă din studiul menționat.

În lunile ianuarie și februarie 2021, Institutul a analizat aproximativ 250.000 de declarații legate de vaccinuri, în trei țări germanofone: Austria, Germania și Elveția. Au fost analizate păreri exprimate în mass-media, pe bloguri, pe rețelele sociale. Tonalitatea respectivelor afirmații a fost împărțită în pozitivă (+1), neutră (0) și negativă (-1).

Potrivit rezultatelor studiului, în funcție de gradul de acceptare, pe primul loc se află vaccinul Johnson & Johnson (tonalitate 0,18), urmat de Pfizer/BioNTech (0,14) și Moderna (0,13). Tonalitatea declarațiilor referitoare la vaccinul ”Sputnik V” a fost evaluată la 0,11.

Autorii studiului arată, totodată, că cele mai multe aprecieri pozitive despre vaccinul rusesc au fost identificate pe rețelele sociale, unde vaccinul era menționat cu 50% mai des decât în mass-media. Indicele tonalității pozitive al vaccinului AstraZeneca a fost de 0,04, în timp ce Sinopharm a întrunit doar 0,03.

RIA amintește că, zilele trecute, președintele Rusiei, Vladimir Putin și cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, au abordat telefonic problema furnizării de vaccin rusesc ”Sputnik V” și posibilitatea producerii în comun a produsului dezvoltat de Centrul de Cercetare ”N. Gamaleya”.

În prezent, pe piața Uniunii Europene, este permisă folosirea vaccinurilor companiilor Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca. Vaccinarea a început la sfârșitul lunii decembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836750