Kremlinul: Este exclus. Rusia nu va renunță la Insulele Kurile
04/03
”Problema a ieșit de pe ordinea de zi”: își va schimba Kievul politica în privința minorităților naționale, la îndemnul UE
05/03

Fostul șef al diplomației austriece, invitată să lucreze la Rosneft

Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl/ Foto: Reuters

Candidatura fostului ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, a fost propusă pentru funcția de director independent în cadrul Consiliului de administrație al companiei petroliere Rosneft, informează RBK, citând o dispoziție emisă în acest sens de Guvernul rus. În 2018, președintele Vladimir Putin a fost la nunta oficialului austriac, unde a dansat cu mireasa și a ținut un toast.

Funcții de directori independenți sunt deja deținute în Consiliul de administrație al Rosneft de fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schroeder, de fostul angajat al Ministerului Securității de Stat al Germaniei, Matthias Warnig și de bancherul elvețian Hans-Jorg Rudloff. Schroeder ocupă funcția de președinte al acestui Consiliu de administrație.

În august 2018, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost la nunta lui Kneissl cu finanțistul Wolfgang Meilinger. Liderul rus a declarat, atunci, că vizita lui a avut un caracter privat, iar Meilinger nu este pentru el ”o persoană străină”, pentru că, în trecut, a fost judoka.

Putin le-a dăruit proaspeților căsătoriți un tablou cu motive rurale, un străvechi extractor de ulei și un samovar de Tula. Alt cadou a fost spectacolul oferit de un cor de cazaci din Kuban. Președintele a ținut un toast în limba germană, cu cuvinte de mulțumire și de apreciere pentru posibilitatea oferită de a veni în Austria și a dansat cu mireasa.

Putin a rămas la nuntă aproximativ o oră, după care și-a continuat drumul spre Germania, unde avea planificată o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836796