Expert: Unde ar putea izbucni un război între Rusia și SUA
21/03
Parlamentarii români, pe o pistă greșită. Un comentariu al Ambasadei Ruse
21/03

Corporațiile ”Suhoi” și ”MiG” vor înceta să mai existe

Avion de vănătoare SU-35С/ Foto: RIA Novosti

 În anul 2021, companiile ”Suhoi” și ”MiG” vor înceta să mai funcționeze ca entități juridice de sine stătătoare. Acum, respectivele companii vor forma, alături de Corporația Aeronatică Unificată (OAK), din care fac parte, o singură entitate juridică – ”Centrul Corporativ Aeronautic”. El va avea sediul la Moscova. Decizia a fost luată la o consfătuire organizată la ”Rosteh” și dedicată reformei industriei aeronautice, relatează agenția Rambler.ru.

Din noul Centru vor face parte, de asemenea, ”Tupolev”, ”Iliușin” și ”Irkut”. În plus, se intenționează crearea Centrului Unit de Inginerie și Proiectare al OAK, unde vor intra toate birourile de proiectare aeronautică.

”Rosteh” a arătat că optimizarea aparatului administrativ și de management al OAK este un proces necesar. S-a subliniat, totodată, că schimbările efectuate nu vor afecta blocul de proiectare.

Decizia a fost luată pe fondul unor îndelungate consultări cu autoritățile și cu constructorii de avioane. Implementarea reformelor se va efectua pe etape și ar putea dura câțiva ani.

Reforma va elimina nivelurile inutile de pe segmentul managerial, va face structura administrativă a corporației mai compactă și mai flexibilă, va reduce cheltuielile care nu au legătură cu procesul de producție, a precizat biroul de presă al ”Rosteh”.

Adoptarea oricărei reforme ar fi putea fi contestată, spune directorul executiv al agenției ”AviaPort”, Oleg Panteleev. Potrivit afirmațiilor sale, dacă ”Rosteh” va demonstra că nu există planuri de mutare a designerilor de la Moscova în regiuni, că vor fi păstrate școlile de proiectare, că interesele tuturor părților vor fi coordonate, optimizarea va avea un succes destul de mare.

1 Comment

 1. ivan ciripaha spune:

  Privind din „tribună”, strângerea sub o singură umbrelă a resurselor tehnologice, ingineresti și de proiectare este o idee excelenta. În domeniile strategice este pernicioasă concurența și așa-numitele, false, legi ale pieței nu pot acționa. „Mâna nevăzută” a lui Adam Smith nu lucrează nici măcar în piețele agroalimentare din oraș.

  Beneficiile constituirii unei singure entități juridice? Citez: „Reforma va elimina nivelurile inutile de pe segmentul managerial, va face structura administrativă a corporației mai compactă și flexibilă, va reduce cheltuielile care nu au legătură cu procesul de producție”. Mai mult ce poate fi spus?

  Am aruncat o privire asupra celor care conduc corporația ROSTEH. Sunt persoane cu înaltă pregătire, în varii domenii, cu experiență profesională și de viață vaste. Se va vedea în timp câtă putere au șefii în a implementa și eficientiza decizia politică pentru că sunt convins că a fost o decizie politică în primul rând. Consilierii pe apărare, economie, tehnologie înaltă ai lui Putin își fac treaba.

  Nu mă pot împiedica să compar cu ce se întâmplă în România. Aici, cetățean mergând pe stradă, simt și empiric, lăsând la o parte experiența profesională, că țara este prăbușită.
  Există vreo compania românească care măcar să-și fi propus a-și extinde afacerile în exterior? Deși în România activează câteva multinaționale din vecinătatea apropiată: Ungaria, Cehia, Polonia. Nu mai vorbesc de Franța, Germania sau Italia.
  S-a construit o autostradă care să unească Constanța cu Oradea?
  Există o strategie națională pentru energie? S-au băgat câteva sute de milioane de euro în conducta BRUA, inaugurată cu mare pompă acum un an de către Johannis și Orban. Ce va transporta conducta? Gazul din Marea Neagră care nu se extrage? Gazul rusesc sau armenesc care și-au făcut loc prin Turcia și Bulgaria? Conducta va zace nefolosită, va rugini veselă în soare iar în final va fi tăiată ca fier vechi. Dacă nu se îndură Gazprom să transporte ceva!

  România este un eșec. În mod necesar este în faliment pentru că politica și șefiile companiilor naționale sunt doar sinecuri bine plătite pentru loaze agramate si sfertodocte, cu cartoane de „studii” obținute la Universitatea Europeană din Lugoj, înalt stabiliment de „învățământ superior”!
  Este secretul lui Polichinelle dezastrul țării! Sunt convins că la Moscova sunt analiști specializați care cunosc situația din tărișoara în care trăiesc mult mai bine decât o știu eu. M-ar mira să nu fie așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101963