Serghei Markov: Occidentul intră într-o etapă mult mai agresivă
26/03
Din nou ”Căștile albe”: Videoclipul făcut de drona siriană desființează o altă informație falsă
27/03

MAE rus a acuzat NATO de minciună

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia Rusia ar fi refuzat un dialog cu Alianța, este o minciună, a afirmat reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de agențiile RIA Novosti, TASS și Lenta.ru.

”Toate aceste declarații ale domnului Stoltenberg, conform cărora Rusia refuză dialogul – nu sunt adevărate ci sunt o minciună”, a spus Zaharova la un briefing. ”S-a propus o discuție pe fond, s-a propus să nu se intre într-o poveste de PR politizată, care i-a făcut renumiți pe partnerii noștri occidentali. S-a propus să se discute concret, cu participarea experților, inclusiv a experților militari, pe o gamă largă de probleme”.

Potrivit diplomatului, toate aceste propuneri ”sunt pe masa domnului Stoltenberg”. ”Ar putea să răsfoiască hârtiile, să le găsească; în general, ar putea să înceteze să răspândească dezinformări cum că Rusia ar fi refuzat dialogul. Rusia refuză să participe la niște campanii de PR dinainte planificate – așa ceva nu este pentru noi. În schimb, o discuție concretă, pe subiect, subliniez încă o dată, inclusiv cu atragerea experților militari – cine ar putea refuza așa ceva, din moment ce chiar noi am propus-o?!?”, a spus Zaharova.

La o conferință de presă, Stoltenberg a declarat, miercuri, că Alianța regretă faptul că, începând din vara anului 2019, nu a avut loc nici o ședință a Consiliului Rusia-NATO, deoarece, potrivit afirmațiilor sale, Moscova nu ar fi acceptat invitația de a convoca Consiliul, menționează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836749