Patinatorii artistici ruși au devenit campioni mondiali la competițiile de perechi sportive
26/03
Serghei Markov: Occidentul intră într-o etapă mult mai agresivă
26/03

Patrușev: SUA ar trebui să răspundă pentru dificultățile create în relațiile cu Rusia

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti

Dacă Statele Unite vor crea dificultăți în relațiile cu Rusia, ele trebuie să răspundă pentru asta, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, comentând o afirmație a consilierului președintelui american pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Într-o intervenție anterioară, Sullivan a declarat că, pentru relațiile dintre cele două țări, se anunță ”vremuri dificile, pentru că există o serie de chestiuni unde pozițiile sunt profund diferite”.

”Din moment ce prezic, înseamnă că și planifică. Iar dacă planifică, pot pune și în practică. Dar, atunci, vor purta și responsabilitatea pentru acele acțiuni pe care le vor comite”, a spus Patrușev.

El a amintit că nu este prima declarație de acest gen a oficialilor americani. În același timp, secretarul Consiliului de Securitate a subliniat că Rusia nu a întreprins și nu întreprinde nici un fel de acțiuni ostile în privința Statelor Unite.

”Suntem dispuși la o colaborare constructivă, care să țină cont de interesele fiecărei părți – să fie egală în drepturi. Vreau să subliniez că noi nu am întreprins nici un fel de acțiuni ostile în privința Statelor Unite, nu întreprindem nici în prezent și nu intenționăm să întreprindem în viitor”, a arătat Patrușev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836724