Putin, de acord cu înființarea unui centru pentru istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei
31/03
Evaluarea ajutorului din SUA prin programul Lend-Lease în anii de război
31/03

Peskov. Propunerea ca străinii să vină în Rusia pentru a se vaccina

Foto: rg.ru

Reprezentanți ai unor țări europene au lansat inițiativa de a le permite străinilor să vină în Rusia pentru a se vaccina împotriva Covid-19, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Precizarea vine după ce o serie de asociații din Rusia s-au adresat președintelui Vladimir Putin cu propunerea de a permite intrarea fără viză a străinilor în Rusia pentru a se vaccina împotriva coronavirusului. Răspunzând la întrebarea pusă de un jurnalist pe acest subiect, Peskov a explicat că nu a văzut concret acel mesaj, dar că au existat astfel de inițiative.

Potrivit spuselor sale, ”este vorba despre posibilitatea ca, într-un fel sau altul, să vină străini la noi și să facă vaccinul aici”. Propuneri au venit, după cum a precizat secretarul de presă al liderului rus, inclusiv din partea unor reprezentanți ai statelor europene.

”Într-adevăr, marea majoritate a țărilor se confruntă, în prezent, cu probleme legate de vaccinuri”, a explicat Peskov existența unor asemenea inițiative. ”Nu au suficiente, iar producătorii din toate țările lumii nu au timpul necesar”.

Reprezentantul Kremlinului a precizat că, peste hotare, cererea pentru vaccinul rusesc ”Sputnik V” este mare. ”În ciuda a tot și a toate, imaginea acestui vaccin și încrederea de care el se bucură sunt impecabile, iar acest lucru este justificat”, a afirmat Peskov.

În același timp, el a subliniat că, pentru autoritățile ruse, ”prioritatea absolută o reprezintă satisfacerea necesarului pentru cetățenii ruși”. ”Pe măsura creșterii producției, va fi satisfăcută, într-o măsură mai mare, și cererea consumatorilor străini”, a adăugat secretarul de presă al președintelui rus.

Comentând, în general, ideea de a organiza, pentru străini, intrări în Rusia pentru vaccinare, Peskov a declarat că aceasta este o temă pentru Staff-ul Major Operativ din Guvern, condus de vicepremierul Tatiana Golikova. După recomandarea ei se va orienta și președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836791