Evaluarea ajutorului din SUA prin programul Lend-Lease în anii de război
31/03
Biden, îndemnat de zeci de organizații americane să reia dialogul cu Rusia
01/04

Putin a discutat cu Merkel și cu Macron despre Donbass și Navalnîi

Angela Merkel, Emmanuel Macron și Vladimir Putin/ Foto de arhivă/ EFE/ TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut convorbiri online cu președintele Franței, Emmanuel Macron și cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cadrul cărora a fost dezbătute chestiuni legate de Donbass și situația referitoare la opozantul Aleksei Navalnîi, a anunțat serviciul de presă al Kremlinului, scrie RBK.

«În cadrul unui schimb detaliat de păreri, cu privire la situația din Ucraina, s-a confirmat că nu există alternativă la ”Pachetul de măsuri” de la Minsk, din 2015, ca bază de reglementare a conflictului din această țară», se precizează în comunicat.

Cu acest prilej, Putin a subliniat importanța îndeplinirii, de către autoritățile Ucrainei, a tuturor înțelegerilor stabilite anterior, inclusiv în privința stabilirii unui dialog direct cu Donețk și Lugansk și soluționării aspectelor juridice ale statutului special al regiunii Donbass.

De asemenea, partea rusă și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ”escaladarea, provocată de Ucraina, a confruntării armate de pe linia de contact” și la refuzul efectiv de a pune în aplicare măsurile convenite în luna iunie a anului trecut de întărire a regimului de încetare a focului, se menționează în comunicatul Kremlinului.

Se mai arată, de asemenea, că Merkel și Macron au ridicat problema lui Aleksei Navalnîi, cei doi lideri primind ”explicații corespunzătoare legate de circumstanțele obiective ale cazului”.

În plus, liderul Rusiei, cel al Franței și cel al Germaniei au discutat despre pandemia coronavirusului, perspectivele înregistrării în Uniunea Europeană a vaccinului rusesc împotriva Covid-19 ”Sputnik V”, situația din Belarus, Libia și Siria. Serviciul de presă de la Kremlin a menționat că discuțiile au avut loc „într-o atmosferă de lucru, sinceră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836764