Confruntarea cu Occidentul. Lavrov: Mai jos de atât nu se poate (text actualizat și completat)
02/04
MAE rus speră că UE va renunța la declarațiile false legate de vaccinul ”Sputnik V”
02/04

Profilul lui Gagarin, pe racheta ”Soiuz”

Foto: Roskosmos

Profilul și autograful lui Iuri Gagarin, ce reprezintă emblema celei de-a 60-a aniversări a primului zbor realizat de om în spațiu, se vor regăsi pe racheta-purtătoare ”Soiuz-2.1a”, care va porni spre orbită cu un echipaj format din trei membri, în ajunul jubileului, a declarat pentru agenția TASS o sursă din industria aerospațială și de rachete.

”Pe racheta purtătoare va fi lipit un autocolant cu emblema oficială a celei de-a 60-a aniversări a primului zbor cosmic din istorie, efectuat de om”, a declarat interlocutorul agenției. Potrivit spuselor sale, autocolantul va înfățișa profilul lui Gagarin, autograful lui, o stea și inscripția ”60 de ani de la primul zbor al omului în cosmos”.

Lansarea, de pe cosmodromul Baikonur, a rachetei-purtătoare ”Soiuz-2.1a” cu nava pilotată ”Soiuz MS-18”, care a primit numele lui Gagarin, este planificată pentru 9 aprilie. Echipajul de bază este format din cosmonauții companiei Roskosmos, Oleg Novițki și Piotr Dubrov, precum și astronautul NASA, Mark Vande Hai. Echipajul de rezervă este alcătuit din cosmonauții Anton Șkaplerov, Oleg Artemiev și astronautul american Anne McClain.

La 12 aprilie, în lume se sărbătorește Ziua cosmonauticii. În 2021 se împlinesc 60 de ani din momentul în care racheta-purtătoare ”Vostok” a plasat pe orbită nava ”Vostok-1”, la bordul căreia se afla cosmonautul sovietic Iuri Gagarin. El a devenit primul om care a ajuns în spațiu. După ce a efectuat o rotație în jurul Pământului, Gagarin a aterizat în regiunea Saratov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836776