Britanicii au criticat poziția Occidentului față de Ucraina
04/04
Kosaciov: Zelenski a pierdut șansa de a soluționa conflictul cu Donbassul
05/04

Un copil ucis. Volodin: APCE și AP OSCE trebuie să ceară Kievului explicații

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: TASS

Adunările Parlamentare ale Consiliului Europei (APCE) și OSCE (AP OSCE) trebuie să ceară conducerii Ucrainei explicații în legătură cu incidentul din Donbass, în urma căruia un copil și-a pierdut viața, a declarat speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, propunând să fie adusă în dezbatere problema excluderii Ucrainei din Consiliul Europei, relatează TASS.

”Cred că este necesar ca AP OSCE și APCE, unde le place să agite aerul bătând din palme, să facă o evaluare și să ceară explicații conducerii Ucrainei”, a scris Volodin pe pagina sa de pe rețeaua Telegram. ”Este necesar să se discute chestiunea excluderii acestei țări din Consiliul Europei”, a adăugat el.

Volodin a constatat că ”nu este stigmatizat președintele unei țări care a trimis o dronă de război împotriva propriului popor”. ”Dacă Zelenski ar fi cu adevărat președintele țării sale și ar da socoteală pentru ceea ce se întâmplă sub conducerea lui, probabil că s-ar fi gândit de zece ori”, a arătat politicianul.

Potrivit spuselor sale, tragedia s-a produs ”cu acordul ocrotitorilor de dincolo de Ocean și cu aprobarea tacită a statelor europene”, întrucât nu se fac auzite declarații ale Parlamentului European și ale Departamentului de Stat al SUA sau luări de poziție ale miniștrilor de externe ai țărilor Europei, nu se iau decizii de expulzare a diplomaților. ”Standarde duble? Nu. Este mult mai rău”, a adăugat Volodin. El a mai arătat că președintele țării care a dat ordinul (de atac) nici măcar nu a exprimat condoleanțe rudelor lui (copilului) și nu a promis să facă lumină în cele întâmplate”.

Gazeta.ru amintește că, în vestul Donbassului, a murit un copil de cinci ani, din cauza unei drone de luptă cu dispozitiv exploziv, lansată de militarii ucraineni. ”Forțele Armate ale Ucrainei au folosit un aparat de zbor fără pilot echipat cu un dispozitiv expoziv improvizat, care a fost lansat asupra satului Aleksandrovskoe”. Ca urmare, un copil de cinci ani ”și-a pierdut viața”, a anunțat Miliția populară a autoproclamatei Republici Populare Donețk. În urma atacului a fost rănită și o femeie de 67 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836789