Ministerul Apărării construiește a doua linie a Magistralei Baikal-Amur
05/04
MAE rus nu exclude apariția, în Rusia, a unei alternative la SWIFT
06/04

Ghințburg: ”Sputnik Light” reduce la jumătate riscul de infectare cu coronavirus

Foto: TASS

Vaccinarea cu preparatul ”Sputnik Light”, administrat într-o singură doză, permite reducerea cu 50-60% a probabilității de infectare cu coronavirus, a declarat directorul Centrului de Cercetare ”N. Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg, informează cotidianul economic Vedomosti.

«Există varianta ”Light”, ce reprezintă prima componentă a vaccinului ”Sputnik V”. Folosită separat, fără a doua vaccinare, acest lucru oferă posibilitatea de a reduce îmbolnăvirea cu această infecție în proporție de 50, dacă nu chiar 60 la sută», a spus omul de știință pentru postul de televiziune ”Rossia 1”. 

La sfârșitul lunii martie, Ministerul Rus al Sănătății a demarat procedura de înregistrare a vaccinului ”Sputnik Light”. Serul este un vaccin vector și se distribuie sub formă de soluție pentru injectare intramusculară. O singură doză de vaccin reprezintă 0,5 ml. Preparatul se păstrează sub formă congelată timp de 12 luni și timp de două luni sub formă lichidă, se precizează în documentele de înregistrare.

La 22 martie, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că testele clinice pentru vaccinul ”Sputnik Light” s-au încheiat. La sfârșitul lunii februarie, ”Sputnik V” a depus cerere în vederea aprobării în regim de urgență, în Rusia și alte câteva țări, a preparatului ”Sputnik Light”.

În Rusia sunt oficial înregistrate trei vaccinuri împotriva coronavirusului. Primul a fost vaccinul ”Sputnik V”, al doilea – ”EpiVakKorona”, dezvoltat de Centrul de Virusologie ”Vektor”-Novosibirsk, al treilea fiind ”KoviVak”, creat de Centrul ”Ciumakov”, menționează Vedomosti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836724