MAE rus nu exclude apariția, în Rusia, a unei alternative la SWIFT
06/04
Rusia livrează gaze naturale în România ocolind Ucraina
06/04

Riabkov: Moscova și Washingtonul sunt în contact în legătură cu situația din Ucraina

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov/ Foto: voennoedelo.com

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, a declarat că Rusia și Statele Unite mențin contacte la nivel înalt în privința situației din Ucraina. Ministerul Rus de Externe arată că acuzațiile venite din partea SUA, referitoare la un pretins rol destabilizator al Rusiei în conflictul ucrainean, nu se bazează pe nimic, relatează Rossiiskaia gazeta.

”Suntem în contact cu americanii. Acest lucru se desfășoară la nivel înalt”, a spus diplomatul citat de agenția RIA Novosti.

În privința ”îngrijorărilor” exprimate de Washington, Serghei Riabkov a amintit că partenerii de peste Ocean trebuie să acorde atenție în primul rând comportamentului Kievului. ”Și trebuie să fie preocupați nu de ceea ce, cum afirmă ei, întreprinde Rusia, ci de compormantul inacceptabil al Kievului, care nu numai că nu îndeplinește Pachetul de măsuri de la Minsk, ci chiar neagă, într-o formă tot mai sfidătoare, aceste înțelegeri. Dacă pe colegii noștri americani i-ar preocupa acest lucru, ar ajuta în mod real la stabilizarea situației”, a declarat viceministrul rus de Externe.

Serghei Riabkov a răspuns, de asemenea, acuzațiilor formulate de Washington la adresa Moscovei, privind redislocarea trupelor la granița Ucrainei. ”Pe teritoriul nostru, subliniez, pe teritoriul nostru, întreprindem activitățile pe care le considerăm necesare. Iar niște semnale americane n-ar trebui să aibă vreo legătură cu acest lucru. Se poate spune că noi ignorăm complet aceste semnale”, a subliniat Riabkov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836803