Expert: Rusia și SUA au adoptat o poziție de expectativă în relațiile bilaterale
07/04
Peste 60% dintre ruși nu-și pot imagina viața fără internet
07/04

Hazin: Ce ar avea de câștigat Kievul de pe urma unui război cu Rusia

Economistul și politologul Mihail Hazin/ Foto: news.myseldon.com

Prin deplasarea de tehnică militară și efective ale Forțelor Armate ale Ucrainei spre linia de contact dintre părțile aflate în conflict, autoritățile ucrainene se pregătesc să lansese o ofensivă în Donbass și, astfel, să provoace Rusia să riposteze.

Este concluzia la care a ajuns cunoscutul economist și politolog rus Mihail Hazin, evaluând situația din estul Ucrainei, precizează publicația PolitPuzzle. Într-un interviu acordat postului de radio ”Avrova”, analistul a evidențiat factorii ce demonstrează escaladarea conflictului militar din estul Ucrainei, explicând, totodată, de ce se pregătește Kievul să pună în aplicare o asemenea strategie.

În primul rând, Mihail Hazin a atras atenția că starea de încordare creată pe linia de contact dintre părțile aflate în conflict avantajează regimul de la Kiev. Invocând agravarea situației militare, autoritățile ucrainene vor să-și rezolve toate problemele, încercând să abată atenția locuitorilor țării asupra situației din Donbass.

”Majoritatea indivizilor din spatele președintelui Ucrainei rămân necunoscuți, iar Volodimir Zelenski este doar un paravan. Acelor oameni nu le pasă deloc de Ucraina; singurul lucru ce-i preocupă este să fure cât mai mult și să ducă totul undeva”, este de părere Hazin.

În opinia politilogului, Kievul face tot posibilul pentru a declanșa un conflict militar cu Federația Rusă. O astfel de decizie le va permite autorităților ucrainene să pună în practică strategia ”unui mic război pierdut”, cu ajutorul căreia Ucraina va fi jefuită complet de anturajul președintelui țării, Volodimir Zelenski.

Hazin este convins că, după ce va declanșa un război în Donbass, Kievul va da vina pe Federația Rusă, ceea ce va permite autorităților ucrainene ”să fugă peste hotare și să organizeze, undeva, un guvern în exil”. În aceste circumstanțe, Ucraina va fi distrusă în toalitate de regimul de la Kiev aflat acum la putere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836776