Răsfoind presa română. Sorin Roșca Stănescu: România a ajuns la mâna lui Vladimir Putin
06/04
Expert: Rusia și SUA au adoptat o poziție de expectativă în relațiile bilaterale
07/04

MAE a amenințat SUA cu o reacție tehnico-militară

Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Rusia ar putea continua să-și deplaseze atenția spre măsuri de reacție tehnico-militară la amenințările cu rachete, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează agenția Rambler.ru.

Diplomatul a arătat că Statele Unite și Marea Britanie accelerează ritmul de realizare a programelor de rachete; în același timp, Washingtonul și marea majoritate a aliaților lui din NATO nu trimit Moscovei semnale clare pe această temă.

Potrivit Mariei Zaharova, acest lucru duce la îngustarea spațiului pentru o rezolvare politică și diplomatică a problemei și pentru prevenirea unei agravări serioase a situației din sfera rachetelor.

”În nici un caz, nu închidem ușa dialogului, dar în condițiile create nu excludem că Rusia va fi constrânsă să deplaseze tot mai mult centrul eforturilor sale pe realizarea măsurilor de reacție tehnico-militară la noile amenințări cu rachete”, a declarat Maria Zaharova.

Agenția Rambler menționează că, în martie, autoritățile Marii Britanii și-au anunțat intenția de a spori la 260 de unități arsenalul lor de focoase nucleare, în contextul creșterii numărului de amenințări tehnologice și doctrinare din partea mai multor state.

La acea dată, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că acest lucru pune în pericol pacea pe Pământ, dăunează stabilității internaționale și securității strategice. El a asigurat că Rusia este adepta negocierilor internaționale privind stabilitatea strategică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836782