Hazin: Ce ar avea de câștigat Kievul de pe urma unui război cu Rusia
07/04
Zoom a limitat accesul pentru instituțiile și companiile de stat din Rusia și CSI
07/04

Peste 60% dintre ruși nu-și pot imagina viața fără internet

Foto: imag.one

Aproximativ 62% dintre locuitorii Rusiei nu își pot imagina viața fără internet, iar aproape jumătate dintre ei se simt incomfortabil fără smartphone, informează agenția TASS, citând rezultatele unui studiu realizat de Sistemul Național de Carduri de Plată (operatorul sistemului național de plăți ”Mir”).

La sondaj au luat parte 1.200 de persoane. Studiul sociologic a fost publicat cu prilejul Zilei Runetului (Internet rusesc -n.r.), marcată la 7 aprilie, precizează cotidianul economic Vedomosti.

Coform sondajului, 68% dintre femeile participante la studiu au declarat că nu își pot imagina viața fără internet. Același răspuns a venit din partea a 55% dintre bărbații chestionați.

Aproape 46% dintre cei intervievați au recunoscut că se simt incomfortabil fără smartphone; acest răspuns a venit, în pricipal, din partea locuitorilor Moscovei. În același timp, 55% dintre repondenții cu vârste de peste 60 de ani au declarat că ar putea trăi liniștiți fără internet, iar 43% dintre persoanele din aceeași categorie de vârstă au afirmat că nu folosesc internetul.

Sociologii au întrebat, de asemenea, care este scopul timpului pierdut pe internet. S-a aflat, astfel, că 72% dintre persoanele intervievate folosesc internetul pentru a comunica pe rețelele de socializare și pe serviciile de messenger (72%), activități care consumă cam 2,8 ore pe zi, 60% dintre repondenți urmăresc videoclipuri în jur de 2,5 ore pe zi. Aceste două variante de răspuns au venit cel mai des din partea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. 57% dintre participanții la sondaj folosesc internetul pentru a citi ultimele informații și consumă în acest scop 1,4 ore pe zi.

Cea mai populară rețea de socializare este, în rândul repondenților, ”VKontakte” (75% au un profil). Pe locul doi se regăsește Instagram (58% dintre repondenți sunt înregistrați pe această rețea), iar pe trei figurează YouTube (43% au cont).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836797