Peskov a explicat prezența trupelor ruse în apropierea granițelor cu Ucraina
08/04
Festival “Dublu Doi. Filmul rusesc necunoscut “
08/04

Patrușev a acuzat SUA că dezvoltă arme biologice la granițele Rusiei

Foto: csn-tv.ru

Consiliul de Securitate al Rusiei are motive întemeiate să creadă că Statele Unite dezvoltă arme biologice în laboratoare situate în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, într-un interviu pentru Kommersant.

”Ni se spune că la granițele noastre funcționează niște centre sanitare și epidemiologice pașnice, dar, din cine știe ce motiv, ele amintesc mai degrabă de Fort-Detrick, din Maryland, unde, de zeci de ani, americanii lucrează în domeniul biologiei militare. Și pentru că veni vorba, trebuie privit cu atenție faptul că, în zonele limitrofe, se înregistrează focare de îmbolnărivi cu boli ce nu sunt caracteristice acestor regiuni”, a spus șeful instituției.

Patrușev a adăugat, de asemenea, că ”nu este totul în regulă” cu SUA în privința armelor chimice. El a explicat că, inițial, americanii aveau cu o treime mai puține astfel de arme decât Rusia, dar Moscova a distrus toate rezervele sale, iar Washingtonul, nu. Astfel, Statele Unite au prelungit termenul pentru eliminarea totală a armelor chimice până în 2023”, a subliniat Patrușev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836730