MAE rus a cerut Kievului și Occidentului să oprească escaladarea tensiunii în Donbass
08/04
Patrușev a acuzat SUA că dezvoltă arme biologice la granițele Rusiei
08/04

Peskov a explicat prezența trupelor ruse în apropierea granițelor cu Ucraina

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Trupele ruse vor rămâne pe teritoriul Federației Rusiei acolo unde trebuie, atât timp cât consideră necesar Comandantul Suprem și conducerea militară a țării, a declarat  secretarului de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, acesta fiind răspunsul dat de oficialul de la Kremlin la o întâlnire cu mass-media, informează Rossiiskaia gazeta.

”Rusia nu a amenințat și nu amenință pe nimeni; nu reprezintă pentru nimeni o amenințare”, a subliniat Peskov adresându-se unui jurnalist ucrainean.

”Iar Forțele Armate ale Rusiei se află pe teritoriul Rusiei acolo unde se consideră necesar și util. Și se vor afla acolo atât timp cât se va considera util de către conducerea noastră militară și de către Comandantul Suprem”, a explicat secretarul de presă al președintelui.

Întrebat dacă trupele vor reveni la pozițiile lor anterioare, Peskov a spus că nu poate da un răspuns exact, pentru că nu dispune de informații privind planurile de dislocare și redislocare a trupelor.

Oficialitățile ruse au subliniat de nenumărate ori faptul că trupele Armatei Ruse se află pe teritoriul propriu, în timp ce trupele SUA sunt dislocate pe teritoriile altor țări și nu au alte scopuri decât păstrarea hegemoniei SUA în lume și destabilizarea situației în apropierea granițelor rusești. Exercițiile militare pe care le organizează Forțele Armate ale Rusiei au o singură menire: să fie pregătite pentru a răspunde provocărilor și intențiilor agresive din partea SUA și NATO, se spune în comentariile publicate de mass media din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 836793