Corneliu Vlad: Ambiguitate în relațiile ruso-americane
20/04
Teleconferința „Mesajul anual al președintelui Rusiei – 2021. Punctul de vedere al compatrioților”
20/04

Riabkov: Țările Occidentului realizează ”un atac frontal” asupra Rusiei

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov/ Foto: RIA Novosti

Adversarii Moscovei din rândul țărilor Occidentului realizează un atac frontal asupra Rusiei, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, vorbind la adunarea generală a membrilor Academiei de Știință a Rusiei, relatează Rossiiskaia gazeta.

Serghei Riabkov a arătat că, în actualele condiții, o semnificație aparte o dobândește diplomația științifică. ”Fără diplomație științifică, pozițiile țării noastre în lume ar fi considerabil mai slabe, în special acum, în condițiile atacului frontal asupra Federației Ruse, pe care îl realizează adversarii noștri, inclusiv din așa-numitul Occident istoric”, a afirmat Riabkov.

Viceministrul a mai arătat, de asemenea, că, pentru Rusia, important este să-și păstreze supremația intelectuală. ”Să fii lider prin puterea exemplului, prin modele ale devotamentului pentru cauza ta”, a subliniat Riabkov.

Abordând tema summitului liderilor Rusiei și Statelor Unite, Riabkov a declarat că este prematur să vorbim despre timpul și locul unei asemenea întâlniri. ”Este prematur, nu ne-am apropiat, încă, de ceva concret. Această problemă a fost ridicată de partea americană; noi ne aflăm în faza de început de analiză a situației create. Dacă această analiză ar însemna pregătire, atunci da, dar pregătirea presupune concretețe și, deocamdată, nu s-a ajuns la chestiuni concrete. Marea întrebare este, desigur, cum se vor comporta mai departe Statele Unite”, a precizat Riabkov. Iată de ce, a adăugat el, este prematur să se vorbească despre un loc și o dată a unei posibile întâlniri la nivel înalt ruso-americane.

RG menționează că Joe Biden l-a sunat, săptămâna trecută, pe președintele rus Vladimir Putin, cu propunerea de a se întâlni. Ulterior, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că MAE Rus își face partea lui de treabă pentru pregătirea întâlnirii celor doi președinți, cel al  Rusiei și cel al SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100228