Zaharova a declarat că ambasadorul României în Rusia cunoaște bine procedura pentru măsurile de răspuns
26/04
Corneliu Vlad: Dialogul responsabil și rațional, premisă obligatorie a relațiilor dintre România și Rusia
26/04

Kremlinul a anunțat că întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc la vară

Dmitri Peskov

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Întâlnirea președinților Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, se planifică pentru lunile de vară, dar data exactă și țara unde se va desfășura nu au fost încă stabilite, a anunțat, luni, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

”Într-adevăr, au fost formulate câteva propuneri, dar nu pot confirma, deocamdată, când ar putea avea loc. Încă nu există vreo înțelegere în privința datelor. Dar, într-adevăr, este vorba despre lunile de vară, (…) mai trebuie analizați mulți alți factori pentru a ajunge la niște înțelegeri finale”, a spus el.

”Deocamdată nu a fost numită nici o țară (care ar putea găzdui întâlnirea – n.r.)”, a precizat reprezentantul Kremlinului. În același timp, Peskov a lăsat fără vreun comentariu posibilitatea ca liderii celor două țări se se întâlnească în cadrul turneului european al lui Biden, planificat pentru mijlocul lunii iunie. Peskov a adăugat că o astfel de propunere ”a existat în timpul convorbirii telefonice” a președinților.

Putin și Biden au purtat o discuție telefonică la 13 aprilie. Potrivit serviciului de presă al Casei Albe, Biden a avansat ideea desfășurării summitului ruso-american ”într-o terță țară, în următoarele luni”. Ulterior, liderul american a precizat că i-a propus colegului rus să se întâlnească în vara acestui an, în Europa, amintește TASS.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141975