Corneliu Vlad: Nord Stream 2, un dramatic Skanderbeg geopolitic
04/05
Cine este cel mai bogat om din Rusia
05/05

Ambasadorul Serbiei: Belgradul nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei

Ambasadorul Serbiei în Federația Rusă, Miroslav Lazanski/ Foto: RIA Novosti

Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei, în pofida apelurilor lansate de Uniunea Europeană de a susține regimul de sancțiuni al UE în cadrul pregătirii în vederea aderării la bloc, a anunțat ambasadorul Serbiei în Federația Rusă, Miroslav Lazanski, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia, preluat de Kommersant.

”În legătură cu apelul lansat de șeful diplomației UE, Josel Borrel, care a cerut Serbiei să se alăture cât mai activ la regimurile de sancțiuni, putem spune că, din punctul de vedere al poziției noastre, asta nu este politică, ci o lipsă a politicii și că Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a spus domnul Lazanski.

El a arătat că Serbia a fost supusă sancțiunilor din partea țărilor occidentale și înțelege gradul lor de influență asupra vieții cetățenilor țării. În plus, Serbia speră că, până aderarea țării la UE, pozițiile Bruxelles-ului față de Rusia se vor atenua. Negocierile de aderare a Serbiei la UE ar urma să fie finalizate în 2024, aderarea propriu-zisă urmând să se producă în 2026.

Kommersant menționează că, la 26 aprilie, șeful diplomației europene, Josep Borrell, a cerut Serbiei să se alăture mai activ sancțiunilor europene. ”Serbia trebuie să se implice mai activ în regimurile de sancțiuni ale politicii externe a UE, ceea ce reprezintă unul dintre elementele de apropiere a politicii noastre externe în cadrul procesului de aderare la UE”, a afirmat Borrel la acea dată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100208