Bulgakov, Maestrul bisturiului şi al penei, între Rai şi Iad. Din însemnările astrologului Sergiu Bălan
15/05
MAE rus: Decizia CE privind Crimeea, un atentat la integritatea teritorială a țării
15/05

Kremlinul, despre alegerea țărilor pentru lista statelor neprietenoase

Foto: Izvestia

Numărul mic al țărilor de pe lista statelor străine neprietenoase demonstrează disponibilitatea Rusiei pentru dialog, a comentat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia. 

”În mod constant, Moscova subliniază disponibilitatea pentru dialog”, a spus el, răspunzând unei întrebări legate de alegerea țărilor pentru respectiva listă. 

Anterior, prim vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, senatorul Vladimir Djabarov, nu a exclus posibilitatea ca, în cazul continuării politicii anti-ruse, Moscova ar putea extinde lista statelor neprietenoase. 

În opinia lui Djabarov, apariția listei țărilor neprietenoase la adresa Rusiei va modifica politica externă a Moscovei în privința statelor de pe lista respectivă. În plus, senatorul s-a declarat convins că astfel de măsuri ”vor răci capetele înfierbântate” ce acuză tot timpul Rusia de tot și de toate. 

Prim vicepreședintele Comitetului pentru Apărare, Aleksandr Șerin, a afirmat, la rândul său, că inițiativa privind întocmirea listei țărilor neprietenoase cu Rusia este o măsură pe care Kremlinul a fost nevoit să o ia. Potrivit aprecierilor sale, această decizie are legătură cu politica anti-rusă agresivă promovată de unele țări. În acelși timp, Șerin și-a exprimat speranța îmbunătățirii relațiilor Rusiei cu țările indicate. 

Respectiva listă a țărilor neprietenoase a fost aprobată de Guvernul Rusiei pe 14 mai. Conform textului acestui document, pe listă au intrat doar două state – Cehia și Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100187