Peskov a comentat cuvintele lui Putin despre cei care vor ”să smulgă ceva” din Rusia
24/05
Expert rus, despre informațiile privind planurile URSS-ului de a transfera Japoniei o parte din insulele Kurile
24/05

Nava ”Fortuna” a reluat lucrările la gazoductul ”Nord Stream-2” în apele Germaniei

Germania. În zona de construcție a gazoductului ”Nord Stream 2”/ Foto. TASS

Nava ”Fortuna” a reluat lucrările de așezare a conductei ”Nord Stream-2” în apele Germaniei, a anunțat agenția DPA, citând operatorul Nord Stream 2 AG, relatează Lenta.ru.

După cum a precizat compania Nord Stream 2 AG, ”Fortuna” acționează în conformitate cu aprobările în vigoare și cu declarațiile făcute de autorități.

La 17 mai, Oficiul Federal pentru Navigație și Hidrografie al Germaniei a autorizat așezarea conductelor pentru gazoductul ”Nord Stream-2” pe fundul mării, în apele teritoriale ale Germaniei.

Este vorba despre amplasarea conductelor pe o porțiune de doi kilometri din zona economică exclusivă a Germaniei, operațiune ce se efectuează cu ajutorul navelor cu sistem de poziționare cu ancoră, sistem cu care este echipată inclusiv nava ”Fortuna”.

Lucrările de construcție la gazoductul ”Nord Stream-2” au fost oprite în decembrie 2019 din cauza sancțiunilor impuse de Washington. În februarie 2021, ”Fortuna” a reluat operațiunea de așezare a conductelor în apele daneze.

Lucrările la această secțiune ar fi trebuit finalizate în aprilie, astfel încât gazoductul să fie terminat spre sfârșitul anului. Anterior, din cauza sancțiunilor americane, la colaborarea cu Nord Stream 2 AG au renunțat cel puțin 18 companii europene.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100229