Volodin: Parlamentul European creează o agendă conflictuală înaintea întâlnirii dintre Putin și Biden
01/06
Corneliu Vlad: Lecțiile războiului și ale păcii care a urmat
01/06

Răspuns la acțiunile NATO: În Districtul Militar de Vest vor fi create 20 de noi unități militare

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu (în imagine), a declarat că amenințarea militară continuă să crească în direcția strategică de vest/ Foto: TASS

Ministerul Apărării al Rusiei va înființa, în Districtul Militar de Vest (ZVO), circa 20 de noi formațiuni și unități militare, ca răspuns la acțiunile întreprinse de țările NATO, în frunte cu Statele Unite, pe direcția strategică vestică, a anunțat ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu, la ședința colegiului ministerial, relatează agenția TASS.

El a arătat că pe direcția strategică vestică continuă să crească amenințarea militară – în frunte cu SUA, țările NATO au multiplicat misiunile de zbor ale aviației lor strategice, au sporit prezența navelor de război echipate cu rachete de croazieră; în plus, crește numărul exercițiilor acestora.

”Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate din lume și ne obligă să luăm măsuri adecvate de contracarare. Perfecționăm constant componența de luptă a trupelor. Până la sfârșitul anului, în Districtul Militar de Vest vor fi înființate aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare”, a spus ministrul.

El a precizat că respectivele activități organizatorice ”sunt sincronizate cu furnizarea de arme și tehnică militară moderne”. ”În cursul acestui an, pentru trupele din ZVO a fost planificată furnizarea a circa 2000 de unități de arme”, a precizat Șoigu.

Șeful Ministerului Apărării a anunțat, totodată, că, pe lângă formarea de noi unități și pe lângă furnizarea de armament modern, Forțele Armate ale Rusiei perfecționează constant  instruirea personalului și a organelor de conducere militară. ”Navele Flotei Baltice și-au intensificat cu 30% antrenamentele pentru misiunile de pregătire de luptă. Au fost îndeplinite 200 de exerciții cu utilizarea diferitelor tipuri de arme. Numărul orelor de zbor ale aviației Districtului a crescut cu 4%”, a arătat ministrul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1918661