4 români în Siberia – regal de geografie și spiritualitate la Casa Rusă
08/06
Putin: Ordinea mondială este amenințată de tot mai multe provocări
09/06

Riabkov: Biden va auzi că acuzațiile privind Ucraina sunt trimise pe o adresă greșită

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov/ Foto: Serviciul de presă al MAE Rus/ TASS

Tema conflictului din sud-estul Ucrainei va fi cu siguranță abordată la viitorul summit ruso-american de la Geneva, din 16 iunie. În același timp, președintele Statelor Unite, Joe Biden, va auzi ”o expunere completă, limpede, pe înțelesul tuturor, de ce nu se reușește să se avanseze spre o reglementare, cine poartă responsabilitatea pentru asta și care este rolul SUA”, a confirmat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Riabkov, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Potrivit diplomatului, partea rusă va explica partenerilor americani ”de ce toate aceste vaiete și apeluri adresate Moscovei și din Washington și din capitalele europene, au greșit adresa”.

Riabkov a amintit că Federația Rusă nu este parte în conflict și, prin urmare, nici a Acordurilor de la Minsk, spre deosebire de Kiev, care continuă să refuze să poarte un dialog direct cu reprezentanții Donbassului. Aceasta este, de altfel, în opinia Ministerului de Externe al Rusiei,  principala problemă ignorată la Washington.

Discuțiile liderilor celor două state sunt planificate pentru 16 iunie. În centrul atenției șefilor de stat se vor afla problemele relațiilor bilaterale. Anterior, președintele Rusiei a subliniat necesitatea găsirii unor căi pentru rezolvarea lor, deoarece ”ele se află, astăzi, la un nivel extraordinar de scăzut”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1101991