Peskov a explicat de ce se duce Putin la summitul cu Biden și cum cei doi se vor întâlni cu presa
13/06
Corneliu Vlad: Uvertură la un summit neobișnuit
14/06

La Moscova se organizează o tombolă auto pentru cei vaccinați

Foto: Gazeta.ru

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat lansarea unui program suplimentar pentru încurajarea vaccinării. În fiecare săptămână, cinci mașini în valoare de 1 milion de ruble (11 450 de euro) vor fi acordate tuturor cetățenilor cu vârsta peste 18 ani care au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, scrie Kommersant.

„În perioada 14 iunie – 11 iulie, cetățenii care vor primi pentru prima dată prima doză a vaccinului anti COVID-19 vor deveni participanți la tombola auto. O dată pe săptămână, vor fi trase la sorți cinci mașini în valoare de aproximativ 1 milion de ruble”, a scris domnul Sobianin pe blogul său. În același timp, el a menționat că principalul câștig pentru cei care au primit vaccinul „este incomparabil cu orice mașină — este propria lor sănătate și liniște sufletească.”

Rezultatele extragerilor vor fi anunțate miercuri, începând cu 23 iunie, pe canalul TV „Moscova 24”. Fondurile pentru program au fost furnizate de Sber (Sberbank), LUKOIL, Megafon, Rosneft, Căile Ferate Ruse, Severstal și VTB.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire la Moscova pe zile/ Foto: Kommersant

La 13 iunie, peste 7 000 de persoane infectate cu coronavirus au fost detectate în capitală pentru prima dată din 26 decembrie 2020. Numărul total de cazuri a ajuns la 1.234.717. Conform decretului primarului, până la 19 iunie sunt zile nelucrătoare, iar angajatorilor li se recomandă să transfere cel puțin 30% dintre angajați în regim de muncă la distanță.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044027