SUA: Noi avertismente legate de vaccinurile Pfizer și Moderna
26/06
Riabkov: În ce condiții pot participa SUA la rezolvarea situației din Ucraina
27/06

Distrugătorul britanic. Ministerul Apărării al Rusiei a comentat declarația Pentagonului

Moscova. Clădirea Ministerului Apărării din Rusia/ Foto: TASS

Declarația secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, referitoare la incidentul din Marea Neagră în care a fost implicată nava britanică ”Defender”, oprită cu focuri de avertisment după ce a pătruns în apele teritoriale ale Rusiei, este o încercare de a nega evidentul, a comentat Ministerul Apărării al Rusiei, scrie cotidianul Izvestia.

Kirby declarase, mai devreme, că instituția pe care o reprezintă consideră ”un exemplu de dezinformare” din partea Moscovei informația privind focul de avertisment tras pe direcția de deplasare a navei.

În replică, general-maiorul Igor Konașenkov, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, a afirmat că ”eșecul epic al acțiunii provocatoare a distrugătorului britanic va rămâne pentru mult timp o pată aromată pe reputația Marinei Regale Militare”.

”De aceea nu sunt surprinzătoare încercările febrile ale oficialilor de la Londra și ale secretarului de presă al Pentagonului, John Kirby, de a nega evidentul, calificând totul drept dezinformare, chiar și după ce Rusia a dat publicității înregistrarea video cu focul de avertisment și cu dovezile directe ale echipajului distrugătorului britanic”, a subliniat Igor Konașenkov.

În același timp, general-maiorul a arătat că, în calitatea lui de fost contraamirat, Kirby ar trebui să știe foarte bine că, pentru forțele armate ruse ce apără cu strășnicie securitatea Crimeii, ”Defender” este, în orice punct al Mării Negre, ”doar o țintă grasă pentru sistemele anti-navă ale Flotei din Marea Neagră”.

În acest sens, conform textului comunicatului, instituția a cerut Pentagonului și comandamentului Marinei Regale Militare, care-și trimit navele în Marea Neagră, «să nu-și pună inutil soarta la încercare, fiind la cheremul amiralilor ucraineni – ”amirali ai unei flote de țânțari”, ci să se ghideze după rațiune».

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2141972