Riabkov: În planificarea militară, Rusia va ține cont de amplasarea Aegis în Polonia
26/06
Distrugătorul britanic. Ministerul Apărării al Rusiei a comentat declarația Pentagonului
26/06

SUA: Noi avertismente legate de vaccinurile Pfizer și Moderna

Foto: keywordsbasket.com

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a adăugat noi avertismente la documentația pentru vaccinurile împotriva coronavirusului dezvoltate de companiile Pfizer/BioNtech și Moderna, precizări ce indică posibile probleme cu inima, scrie publicația Gazeta.ru.

Este vorba despre miocardită (leziuni ale mușchiului inimii, miocardul) și pericardită (leziuni inflamatorii ale membranei seroase a inimii). Se precizează că aceste afecțiuni se pot instala după a doua doză de ser, simptomele putând apărea în decurs de câteva zile după vaccinare.

Problemele cu inima după vaccinare sunt acuzate cel mai des de bărbați. Se precizează că au fost înregistrate 309 spitalizări cu inflamații cardiace la persoane cu vârste de până în 30 de ani, dar aproape toate au fost externate.

Până la 11 iunie au fost înregistrate peste 1200 cazuri de miocardită sau pericardită la aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin administrate, a subliniat agenția Reuters.

De menționat că Organizația Mondială a Sănătății analizează, la rândul ei, datele privind cazurile de apariție a miocarditei după folosirea vaccinului produs de compania americană Pfizer în colaborare cu firma germană BioNtech.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044003