Prelungirea Tratatului de bună vecinătate dintre Rusia și China, un semnal pentru SUA
29/06
Corneliu Vlad: Bruxellesul nu se poate decide să dialogheze cu Moscova
29/06

Un pas spre ”distrugere”: Pușkov a prezis prăbușirea UE după declarația lui Zelenski

Senatorul și publicistul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul Aleksei Pușkov a prezis prăbușirea Uniunii Europene după cuvintele rostite de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la adresa candidaților la funcția de cancelar al Germaniei, scrie agenția RIA Novosti.

Într-un mesaj adresat posibililor succesori ai Angelei Merkel, liderul de la Kiev i-a întrebat dacă sunt de acord cu faptul că ”proiectul european nu va fi finalizat și desăvârșit fără Ucraina”.

«Este imposibil să pricepi de ce proiectul european ”nu va fi finalizat și desăvârșit fără Ucraina”, după cum susține Zelenski», a scris Pușkov pe Twitter. ”Veacuri la rând, Europa a trăit fără Ucraina și s-a descurcat. Apoi, nici după ce a fost creată Uniunea Europeană, Ucraina nu a existat – și a fost cea mai de succes perioadă pentru UE. După aceea, a apărut Ucraina, dar nici atunci Europa nu i-a simțit lipsa în UE”, a continuat senatorul rus.

Potrivit senatorului, doar după aceea, Uniunea Europeană a decis să ”rupă Ucraina de Rusia”. Procedând astfel, Bruxelles-ul a primit, însă, la granițele sale, nu un stat în plină dezvoltare, ”ci o mare problemă, sub forma unui parazit” cu numeroasele lui probleme interne.

«Europa, care are și așa destule probleme, trebuie să înțeleagă că primirea Ucrainei nu va oferi finalitate ”proiectului european”, ci va fi un mare pas spre subminarea și distrugerea lui. De unde și pănâ unde proiectul va deveni ”desăvârșit”, dacă el va fi extins asupra unei Ucraine nedesăvârșite din punct de vedere economic și social? Kievul năzuiește la a fi în Europa nu din dragoste pentru principiile și valorile ei, ci din dorința nestăvilită de a obține acces la mijloacele ei financiare, la nesfârșite subvenții și donații, precum un parazit care mereu visează să se instaleze într-un organism capabil să-l hrănească”, a apreciat Pușkov.

După cum a subliniat senatorul, Ucraina nu are acum nici un potențial edificator. De aceea, primirea Kievului în UE poate duce doar la probleme pentru însăși Europa, a concluzionat politicianul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044088