Ghințburg: Mutațiile fac vaccinarea necesară la fiecare șase luni
30/06
Putin comunică cu rușii într-un format de linie directă (VIDEO)
30/06

Peskov: Nu se va reuși vaccinarea, până la toamnă, a 60% din populația Rusiei

Foto: RIA Novosti

Termenele pentru obținerea indicelui de vaccinare împotriva coronavirusului de 60% din populație va fi deplasat spre ”dreapta”, a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, la o conferință de presă. Anterior, autoritățile țării planificaseră ca majoritatea cetățenilor să fie vaccinați împotrivia bolii provocate de virusului SARS-CoV-2 până la toamna acestui an, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Este evident că nu se va reuși vaccinarea a 60% din populație”, consideră reprezentantul Kremlinului. ”Observăm cum abia în această săptămână a început să crească, mai mult sau mai puțin, numărul celor care doresc să fie vaccinați, dar, până acum, dinamica vaccinării a fost, din păcaate, la un nivel scăzut, în pofida faptului că statul a asigurat toate oportunitățile în acest sens”, a adăugat secretarul de presă al liderului rus.

Peskov a apreciat că tot mai mulți și mai mulți manifestă conștiinciozitate, exprimându-și, totodată, speranță că procesul de vaccinare își va menține o dinamică ridicată a ritmului de vaccinare. ”Dar, este evident că un asemenea nivel de vaccinare (de 60% din populație până la toamnă, n.r.) nu se va reuși să fie atins. De aceea, aceste termene vor fi deplasate spre mai târziu”, a subliniat secretarul de presă al președintelui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100236