Corneliu Vlad: Parteneriatul Moscova-Beijing își reconfirmă vitalitatea
06/07
Volodin a comparat democrația în Rusia și în SUA
06/07

Aderarea la NATO. Ce părere au locuitorii Republicii Moldova

Foto: mamlas.livejournal.com

Mai mult de jumătate dintre locuitorii Republicii Moldova nu susțin aderarea țării la NATO, arată un sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, ale cărui rezultate sunt citate de canalul Telegram ”Sputnik Străinătatea Apropiată”, scrie agenția Lenta.ru.

Conform rezultatelor studiului sociologic, 52,7% dintre cetățenii republicii au răspuns că refuză să susțină intrarea Republicii Moldova în Alianța Nord-Atlantică.

În același timp, 26,4% dintre repondenți și-ar fi dorit ca țara lor să adere la NATO, în timp ce 10,1% dintre persoanele intervievate au recunoscut că nu ar participa la un referendum pe această chestiune. Totodată, 6,5% dintre participanții la chestionar au declarat că nu știu nimic despre această Alianță.

După cum menționează Lenta.ru, partidul ”Patrioții Moldovei” a propus, luna trecută, să fie convocată o consultare populară în legătură cu intrarea Moldovei în componența Rusiei. Potrivit liderului acestei formațiuni politice, Mihail Garbuza, intrarea țării lui în componența Rusiei ar oferi republicii o serie de avantaje, printre care apărarea valorilor ortodoxe, păstrarea limbii moldovenești, a tarifelor rusești la resurse energetice și a numeroase facilități.

În mai anul curent, miniștrii de Externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei au semnat un memorandum privind crearea formatului ”Trio asociat” pentru integrarea în Uniunea Europeană. După cum a explicat, la acel moment, premierul și, totodată, șeful diplomației Moldovei, Aureliu Ciocoi, acordul va ajuta respectivele țări să devină membre ale UE în următorul deceniu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1044052