Aderarea la NATO. Ce părere au locuitorii Republicii Moldova
06/07
MAE rus admite cooptarea SUA la soluționarea conflictului din Ucraina
06/07

Volodin a comparat democrația în Rusia și în SUA

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a comparat, într-un interviu acordat cotidianului ”Komsomolskaia pravda”, democrația și sistemele de partid din Rusia și din Statele Unite, relatează Lenta.ru.

Volodin a arătat, în respectivul interviu, că sistemul bipartid din Statele Unite este, ”de fapt, monopartid, toate resursele revenind unei singure forțe politice”. În opinia lui, un astfel de sistem este sortit să se confrunte cu probleme, care se vor multiplica în viitor, precum și contradicțiile dintre elitele americane. Drept exemplu, speakerul Dumei de Stat a evocat alegerile pentru președinția Statelor Unite, după care candidații la funcția de șef al statului ”își reglează conturile între ei” pe toată durata rămasă a mandatului.

În același timp, a arătat Volodin, în Rusia, modelul politic ”este mult mai deschis”, deoarece în Duma de Stat sunt reprezentate patru partide. În opinia lui, acest lucru este bun, deoarece grupurile parlamentare reflectă preferințele rușilor.

În altă ordine de idei, Volodin a făcut un apel ca președintele Rusiei, Vladimir Putin, să fie lăsat ”cât mai mult timp posibil” în fruntea statului, deoarece, cu el la conducere, Rusia va deveni mai puternică, iar oamenii vor trăi mai bine. ”Și chiar dacă vor apărea probleme, precum cele de acum, referitoare la sancțiuni, le vom traversa mult mai puțin dureros decât în precedentele perioade ale istoriei țării noastre”, a explicat Volodin. În același interviu, președintele Dumei de Stat a afirmat că nu are și nu a avut niciodată ambiții prezidențiale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100188