Putin, despre rolul NATO în adoptarea unei legi discriminatorii asupra popoarelor indigene din Ucraina
13/07
Vladimir Putin. Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor. Text integral
14/07

Putin: Ucraina, băgată într-un proiect occidental ”Anti-Rusia”

Foto: rambler. ru

Ucraina este atrasă, ”pas cu pas”, într-un joc geopolitic periculos, al cărui scop este transformarea țării într-un cap de pod împotriva Rusiei, scrie președintele Vladimir Putin în articolul intitulat ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” și publicat pe site-ul Kremlinului.

«În mod inevitabil, a sosit momentul în care conceptul de ”Ucraina nu este Rusia” nu mai convenea [țărilor occidentale]. A venit momentul pentru conceptul ”Anti-Rusia”, pe care nu îl vom accepta niciodată. Clienții acestui proiect au luat ca bază vechile dezvoltări ale ideologilor polono-austriece de creare a ”Rusiei anti-moscovite”. Și nu trebuie să se înșele nimeni că acest lucru s-ar face în interesul poporului Ucrainei», a subliniat șeful statului.

El a amintit, de asemenea, că înainte, nici Rzeczpospolita (alianța statală a Poloniei și a Lituaniei – n.r.), nici Austria-Ungaria, nici naziștii, spre deosebire de Rusia, nu aveau nevoie nici de ucrainenii înșiși, nici de cultura ucraineană, ci doar de teritorii, de resurse și de ”sclavi”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100207