Deputatul Radei a prezis vremuri grele pentru Ucraina după articolul lui Putin
19/07
Agenția rusă Roskomnadzor: YouTube nu a eliminat circa 5000 de materiale interzise
20/07

Cardiolog. Greșeala fatală făcută pe caniculă

Foto. politexpert.net

Cardiologul Anna Korenevici, doctor în științe medicale, a amintit, încă o dată, despre cât de periculoase sunt activitățile fizice pe caniculă. Potrivit spuselor sale, o alergare pe o căldură de 30 de grade nu va fi de nici un folos, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Mulți oameni sunt preocupați că, din cauza căldurii, ar putea avea probleme cu inima. Întreabă ce să facă, cum să procedeze. Esențial este să nu se enerveze și să nu uite că trebuie să consume multe lichide. Cu cât mai temperatura este mai ridicată, cu atât mai multe lichide. Important este să nu vă supraîncălziți. Nu de mult m-a uimit un bărbat, care alerga când afara erau 30 de grade. Nu este nevoie de astfel de activități fizice. Dar mulți fac această greșeală. Întotdeauna am vorbit despre utilizarea exercițiilor fizice, dar numai nu pe caniculă, este un fel de sinucidere, după părere mea”, a menționat cardiologul, sfătuind ca vara tot ce înseamnă sport să fie programat pentru seara târziu.

Anterior, cardiologul a vorbit despre pericolul pe care-l reprezintă mișcarea insuficientă, arătând că, astăzi, ”principalul ucigaș este îndrăgita canapea moale, nu găurile de ozon, nu alimentele modificate genetic și așa mai departe”.

Medicul a recomandat exerciții fizice de cel puțin trei ori pe săptămână, alegând acel timp de activități care să ”nu vă oblige să vă depășiți pe sine, să vă suprasolicitați”.

”Înainte de a începe antrenamentele, trebuie să faceți un consult cardiologic”, a subliniat Anna Korenevici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997308