Nord Stream 2. Politologul Svetov a comentat lamentările unui oficial ucrainean
25/07
Biden și Harris au refuzat participarea la ”Platforma crimeeană”
26/07

”Ilta-Sanomat” (Finlanda): Vânzările ”Lada” au atins valori record din ultimii 10 ani

Noul break Lada Vesta SW Cross al concernului auto AVTOVAZ/ Foto: RIA Novosti

Pe lista primelor zece cele mai vândute autoturisme în Rusia, mașinile ”Lada” ocupă patru poziții, scrie publicația finlandeză ”Ilta-Sanomat”.

Vănzările de automobile marca rusă ”Lada” au crescut la valori record din ultimii zece ani, a anunțat compania Renault-Nissan, care deține ”Lada” și producătorul brandului, ”AvtoVaz”.

La timpul său, ”Lada” se vindea bine în Finlanda. Piața actuală de desfacere pentru ”Lada” este concentrată în Rusia și în câteva dintre fostele republici sovietice.

Conform datelor concernului, în 2020, în Rusia s-au vândut peste 200.000 de mașini ”Lada”. Vânzările acestei mărci au crescut cu mai bine de 50%. În total, vânzările de autoturisme ”Lada” reprezintă 23% din totalul pieței auto autohtone.

În Rusia, cel mai vândut dintre modelele ”Lada” este ”Lada Granta”: în 2020 au fost cumpărate 73.000 de exemplare. Locul doi este ocupat de ”Lada Vesta”, cu peste 57.000 de unități vândute.

De asemenea, rușii achiziționează des SUV-ul ”Niva Travel” și break-ul ”Lada Largus”, la a cărui dezvoltare s-au folosit tehnologii ale producătorului român ”Dacia”. Ambele automobile au intrat pe lista celor mai vândute în Rusia.

De popularitate se bucură, în egală măsură, modelele X-Ray și Niva Legend, dezvoltat pe baza modelului ”Lada Niva”, cel mai vechi din familia ”Lada”, datând din 1977.

Ultimul produs ”Lada” este noul sistem multimedia EnjoY, unde sunt prezente, deja, numeroase servicii Yandex.

Succesul familiei ”Lada” este confirmat și de deschiderea unui centru de dealeri în orașul Nur-Sultan, capitala Kazahstanului. ”Lada” continuă să fie livrată în cantități mici în Uniunea Europeană, în special în fosta republică sovietică Letonia.

Gama ”Lada” nu include mașini cu baterii.

Comentariile cititorilor finlandezi:

glx:

Când în Europa nu se vor mai produce mașini cu motor cu ardere internă, ne ducem în Rusia după noua ”Lada”. Cu siguranță, Rusia nu va stopa producția de mașini cu ardere internă.

Yka:

Să cumperi ”Lada” este o excelentă variantă pentru cei care nu vor să piardă mulți bani, când vor fi interzise motoarele cu combustie internă.

make:

În anii ’70, ”Lada” era singura marcă de mașină care pornea iarna și rămânea caldă.

WB:

Am auzit și eu ceva de genul acesta. Nu pot să confirm, pentru că eram foarte mic atunci. Dar mama mi-a povestit că nu au existat geruri în care ”Lada” să nu pornească.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 997387