Moldova. Candidatul la șefia MAE a prezentat prioritățile de politică externă
04/08
Lavrov: ”Atacurile” Occidentului împotriva vaccinurile rusești, neîntemeiate
05/08

Politicienii georgieni l-au rugat pe Putin să reia colaborarea

Foto: mt.argumenti.ru

Peste 40 de cunoscuți politicieni georgieni, personalități publice, sportivi, militari în rezervă i-au cerut președintelui Rusiei, Vladimir Putin, să reia colaborarea cu Georgia, acuzând Statele Unite de provocări la adresa relațiilor ruso-georgiene, a anunțat corespondentul publicației Vzgliad la Tbilisi, relatează agenția Rambler.ru.

Inițiatorul mesajului a fost fostul vicepreședinte al Parlamentului Georgiei din partea ”Alianței Patrioților”, Irma Ivanișvili (în imagine). 

Ea a declarat că ”regizorul de teatru” al confruntării interne din Georgia sunt Statele Unite, iar ”nesfărșitele manevre organizate de NATO în Georgia nu reprezintă nimic altceva decât o provocare la adresa Rusiei”. 

”Ne adresăm public președintelui Rusiei, pentru a dezamorsa starea de tensiune, pentru a restabili dialogul la toate nivelurile, pentru a relua relațiile culturale și sociale și, foarte important, pentru a deschide spațiul informațional de ambele părți, pentru ca, în sfârșit, să fie găsit un limbaj comun!”, scriu semnatarii mesajului. ”Suntem adepți convinși ai edificării unor relații cu adevărat sincere și de prietenie între Georgia și Rusia, relații bazate pe respect și încredere reciproce”. 

Potrivit datelor lor, majoritatea covârșitoare a populației Georgiei susține dialogul cu Rusia și neutralitatea militară a Georgiei. 

Pe lângă o serie de cunoscuți politicieni din Georgia, mesajul a fost semnat de dublul campion olimpic Levan Tediașvili, de foștii șefi ai Statului Major General, Guram Nicolaișvili și Gheorghi Iukuridze, de alți militari de rang superior aflați acum la pensie, de fostul premier Otar Pațația și așa mai departe. 

Vzgliad precizează că, după războiul din 2008,  nu există relații diplomatice între Georgia și Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100238