A murit fostul disident sovietic Serghei Kovaliov, unul dintre autorii Constituției Rusiei
09/08
”The National Interest” (SUA): Țările est-europene revoltate de cadoul lui Joe Biden pentru Rusia
10/08

Creatorul vaccinului ”Sputnik V”: În viitor, coronavirusul va deveni complet controlabil

Directorul Centrului de Cercetare ”N.Gamaleya” din Moscova, Aleksandr Ghințburg/ Foto: RIA Novosti

Grație dezvoltării unor mijloace eficiente de luptă împotriva infecției de coronavirus, în viitor, ea va deveni o afecțiune controlabilă cu ajutorul vaccinurilor, precum gripa, consideră directorul Centrului Național de Cercetare în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N. Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg, citat de stopkoronavirus.rf.

”Va fi precum gripa în sensul că vom crea măsuri adecvate, mijloace de combatere a acestei infecții și o vom scoate din categoria bolilor ce reizbucnesc în categoria acelor afecțiuni care se numesc prevenibile prin vaccinare, precum rujeola, rubeola și așa mai departe. Vom învăța să ne apărăm împotriva ei în mod foarte eficient”, a declarat omul de știință în filmul documentar ”Atâta timp cât suntem în viață – vom trăi”.

Ghințburg asigură că vaccinarea împotriva coronavirusului poate proteja omul de virus pe o durată de mai bine de doi ani. ”În procesul evolutiv, a fost dezvoltat un astfel de mecanism ce formează în locul anticorpilor așa-numitele celule cu memorie. Dacă, de la bun început, la dumneavoastră s-au format, să spunem, 100 de celule cu memorie, atunci, ca urmare a faptului că v-ați administrat a doua doză de vaccin, vi se vor mai forma 10.000 de celule de memorie. Dacă la o singură injecție există garanția că veți fi protejați de celulele cu memorie în decurs de 3-5 luni, la două doze există garanția că veți fi protejat mai bine de doi ani”, a spus el.

Filmul ”Atâta timp cât suntem în viață – vom trăi” relatează despre pandemia de coronavirus în Rusia. Sunt prezentate poveștile celor care au trecut prin boală și a celor care au pierdut persoane apropiate. Pelicula aduce în fața spectatorilor medici și oameni de știință. Realizatorul filmului este Grigori Ilugdin (”Albumul Evfrosiniei”, ”Disidenții”, ”Solo pentru bufnițe singure”), regizor din Moscova, membru al Uniunii Cineaștilor din Rusia. Filmul a fost difuzat la 9 august la cinematograful online Ivi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 1100215